Kuntoutuksen tukena

LPG-hoidot

LPG on monipuolinen hoitomuoto, jolla osana fysioterapiaa voidaan hoitaa erilaisia kudosongelmia.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

LPG-hoito nopeuttaa kuntoutumista

Terapeuttista LPG-hoitoa fysioterapiassa voidaan käyttää esimerkiksi akuuttien pehmytkudosvammojen, lihasjäykkyyden, tulehduksien, arpien, fibromyalgian, erilaisten kiputilojen ja turvotuksien hoidossa. LPG parantaa myös laskimoiden toimintaa, joka keventää raskaita ja väsyneitä alaraajoja.

Leikkauksen jälkeen Urheilufysioterapia Fysioterapia

LPG-hoidot fysioterapiassa

LPG on monipuolinen hoitomuoto, jolla osana fysioterapiaa voidaan hoitaa erilaisia kudosongelmia. Patentoitu imu-rullausjärjestelmä käsittelee mekaanisesti eri kudoksia syvemmältä kuin mitä perinteisin menetelmin tehtävillä käsittelyillä pystytään tekemään. Hoitolaitteen alipaine yhdistettynä mekaanisten rullien muokkaavaan käsittelyyn stimuloi sidekudosta ja parantaa neste- ja verenkiertoa sekä muokkaa lihas-, iho- ja sidekudosta. LPG on miellyttävän tuntuista ja sen avulla voidaan edistää vammojen paranemisprosessia ja nopeuttaa harjoittelusta palautumista.

Fysioterapiassa LPG-hoitoja voidaan hyödyntää monella eri osa-alueella niin erilaisten vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä kuin jännitystiloissakin.

LPG-hoitoja käytetään mm. seuraavissa:

 • Pehmytkudosvammat (revähdykset, krampit, nyrjähdykset, ylirasitusvammat, iskuvammat)
 • Verenkiertohäiriöt
 • Turvotusongelmat
 • Palovammat
 • Iho-ongelmat (esim. psoriasis)
 • Rasvaimua ennen ja jälkeen
 • Leikkausten jälkihoito
 • Vanhat arvet
 • Lihaskireys
 • Stressi, uniongelmat
 • Fibromyalgia
 • Esteettisissä hoidoissa

LPG-hoidot leikkauksen yhteydessä

Leikkauksen jälkitiloissa LPG-hoito vähentää turvotusta ja nopeuttaa kuona-aineiden poistumista, edistäen näin leikkauksesta toipumista. LPG-hoidolla pystytään vaikuttamaan ennaltaehkäisevästi arpikudoksen syntymiseen sekä vaikuttamaan myös vanhaan arpikudokseen.

LPG-hoitoon voit tulla myös fysioterapialähetteellä ja saada KELAn korvausta, mikäli hoito on annettu fysioterapiahoidon yhteydessä. 

Sport LPG-hoitoa

LPG-terapiaa voidaan käyttää myös urheilufysioterapiassa kilpailusuoritusten ja kovan harjoittelun yhteydessä urheilusuoritukseen valmistavana, palauttavana tai urheilijaa kuntouttavana hoitona. LPG-hoito vähentää jäykkyyttä nivelten ympärillä. Se venyttää ja mobilisoi lihaskalvoja ja lihaksia kivuttomasti. Hoitaa tehokkaasti lihaskipuja rasituksen jälkeen, maitohappojen poistuminen on jopa kuusi kertaa nopeampaa. LPG-hoito nopeuttaa myös revähtäneen, krampanneen tai muulla tavalla vaurioituneen lihaksen paranemista, estäen arpikudoksen syntymistä.

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun