Lymfaterapia

Meille voit aina tulla ilman lääkärin lähetettä.

Lymfaterapiasta apua

Lymfaterapialla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia. Lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä, pumppaavin liikkein tehtävää käsittelyä. Sitä käytetään erityisesti tilanteissa, joissa imusuoniston kuljetuskapasiteetti on kroonisesti laskenut esim. imusolmukkeiden poiston, sädehoidon tai synnynnäisten tekijöiden seurauksena.

Tutkiminen ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset. Jos sinulle tulee kysyttävää, käytössäsi on Fysios®-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saat ohjausta juuri silloin, kun haluat.

Lymfaterapia nopeuttaa paranemista

Lymfaterapiaa käytetään menestyksellisesti myös mm. leikkaus, palo ja murtumavammojen, arpien, kipujen, reumasairauksien sekä fibromyalgian hoitoon.

Lymfaterapian on todettu auttavan unettomuuteen ja migreeniinkin sen rentouttavan vaikutuksen vuoksi. Urheilijat käyttävät lymfaterapiaa nopeuttamaan vammojensa paranemista sekä äärirasituksista palautumista. Lisäksi lymfaterapia parantaa ihon ja kudosten kimmoisuutta, joten se auttaa myös palautumista esteettisten toimenpiteiden jälkeen. Lymfaterapia on turvotushoidon olennainen osa. Hoitoon kuuluvat myös kompressiosidokset, liike ­ja ihonhoito. Ohjaamme myös tukisukkien­ ja hihojen hankinnoissa.

Lymfaterapian käyttöaiheita ovat mm. imusuoniston synnynnäiset häiriöt, lipödeema, syöpäleikkausten ja sädehoidin jälkeiset turvotukset, laskimovajaatoiminta, säärihaavat, reuma, CRPS, fibromyalgia, palovammat, arvet, raskausen aikainen turvotus, leikkauksen ja tapaturmat, ylirasitusvammat, hermokudoksen ärsytystilat, neurologiset sairaudet (MS, Hemi), stressi, unettomuus, rentoutuminen.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun