Lymfaterapia

Meille voit aina tulla ilman lääkärin lähetettä.

Lymfaterapiasta apua

Lymfaterapialla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia. Lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä, pumppaavin liikkein tehtävää käsittelyä. Sitä käytetään erityisesti tilanteissa, joissa imusuoniston kuljetuskapasiteetti on kroonisesti laskenut esim. imusolmukkeiden poiston, sädehoidon tai synnynnäisten tekijöiden seurauksena.

Tutkiminen ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset. Jos sinulle tulee kysyttävää, käytössäsi on Fysios®-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saat ohjausta juuri silloin, kun haluat.

Lymfaterapia nopeuttaa paranemista

Lymfaterapiaa voidaa käyttää yksinomaisena hoitona tai se voidaan yhdistää esimerkiksi fysioterapiaan. Terapiatulosten saavuttamiseksi on tärkeää, että lymfaturvotus todetaan ja hoidetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Lymfaterapia vaatii kohtalaisen pitkiä hoitoaikoja ja -jaksoja: kesto ja hoitojen tiheys riippuvat muun muassa hoidettavasta sairaudesta tai vammasta, potilaan iästä ja yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta.

Lymfaterapian on todettu auttavan unettomuuteen ja migreeniinkin sen rentouttavan vaikutuksen vuoksi. Urheilijat käyttävät lymfaterapiaa nopeuttamaan vammojensa paranemista sekä äärirasituksista palautumista. Lymfaterapiaa käytetään menestyksellisesti myös mm. leikkaus-, palo- ja murtumavammojen, arpien, kipujen, reumasairauksien sekä fibromyalgian hoitoon. Lisäksi lymfaterapia parantaa ihon ja kudosten kimmoisuutta, joten se auttaa myös palautumista esteettisten toimenpiteiden jälkeen. Lymfaterapia on turvotushoidon olennainen osa. Hoitoon kuuluvat myös kompressiosidokset, liike ­ja ihonhoito. Kompressioterapiaa voidaan toteuttaa mm. tukisukin tai -hihoin sekä vähäelastisin sitein. Ohjaamme tukisukkien­ ja -hihojen hankinnoissa. Myös Lympha Touch-hoitoa sekä lymfaattista kinesioteippausta käytetään lymfasuoniston aktivoimiseksi.

Lymfaterapian käyttöaiheita ovat mm. imusuoniston synnynnäiset häiriöt, lipödeema, syöpäleikkausten ja sädehoidin jälkeiset turvotukset, laskimovajaatoiminta, säärihaavat, reuma, CRPS, fibromyalgia, palovammat, arvet, raskausen aikainen turvotus, leikkauksen ja tapaturmat, ylirasitusvammat, hermokudoksen ärsytystilat, neurologiset sairaudet (MS, Hemi), stressi, unettomuus ja rentoutuminen.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun