Tuki- ja liikuntaelinongelmiin

Maitland-fysioterapia

Meille voit aina tulla ilman lääkärin lähetettä

Maitlandilla eroon kivusta ja kehon jäykkyydestä

Maitland-konseptin ytimen muodostavat asiakaskeskeisyys ja arviointiprosessi. Asiakkaan subjektiivista kokemusta omasta ongelmastaan pidetään tärkeimpänä hoitoon vaikuttavana tekijänä. Hoitamisen tavoitteena on maksimoida henkilön kyky liikkua ja toimia aktiivisesti. Olennainen osa Maitland-konseptin mukaista hoitoa on asiakkaan aktiivinen harjoittaminen. Toimenpiteen vaikuttavuutta arvioidaan hoidon aikana ja heti sen jälkeen.

Manuaalinen fysioterapia OMT-fysioterapia MDT-terapia

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset. Jos sinulle tulee kysyttävää, käytössäsi on Fysios®-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saat ohjausta juuri silloin, kun haluat.

Maitland-konsepti kehon kiputiloihin

Maitland-konsepti on laajimmalle maailmassa levinnyt ortopedisen manuaalisen fysioterapian menetelmä. Australialaisen Greoffrey D. Maitlandin kehittämä konsepti on tuki- ja liikuntaelimistön ja hermokudoksen häiriöihin liittyvien ongelmien käytännön ratkaisumenetelmä. Hoitamisen tavoitteena on maksimoida kunkin yksilön kyky liikkua ja toimia aktiivisesti. Niinpä olennainen osa Maitland-konseptin mukaista fysioterapiaa on potilaan aktiivinen harjoittaminen.

Maitland-konseptin ytimen muodostavat asiakaskeskeisyys ja kliininen arviointiprosessi. Asiakkaan oireita ja ongelmaa tarkastellaan ensisijaisesti kliinisten löydösten perusteella. Löydöksiä verrataan olemassa olevaan tutkittuun tieteelliseen tietoon. Perusteellisen asiakkaan haastattelun ja tutkimisen jälkeen fysioterapia koostuu manuaalisista käsittelyistä sekä ohjatuista harjoitteista.

Maitland-konseptin perusajatuksiin kuuluu kudosten "kuuntelu" eli kudosten ehdoilla tapahtuva käsittely. Tyypillisimmät Maitland-konseptin tekniikat ovat mobilisaatio ja manipulaatio, joita voidaan soveltaa pehmytkudoksiin, niveliin ja hermokudokseen. Tekniikoilla voidaan hoitaa koko kehoa, sekä kipua että jäykkyyttä. Asiakkaan subjektiivista kokemusta omista oireista pidetään tärkeimpänä hoitoon vaikuttavana tekijänä. Lisäksi jokaista terapeuttista toimenpidettä arvioidaan jatkuvasti fysioterapian aikana. Maitland-tekniikoiden pehmeyden ansiosta niillä voidaan hoitaa sekä lapsia että aikuisia.

Maitland-konseptin mukaista manuaalista terapiaa tekevät erikoistumiskoulutuksen suorittaneet fysioterapeutit. Suomessa koulutuksen suorittaneet käyttävät nimikettä erikoistunut manipulatiivinen fysioterapeutti.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös laajaan palveluvalikoimaamme.

Siirry palveluhakuun