Fysioterapia Fysios fysioterapeutti

Mitä fysioterapeutti tekee?

Katso vapaat ajat ja varaa aika fysioterapeutin vastaanotolle!

Mitä fysioterapeutti tekee?

Fysioterapeutti on kuntoutuksen ammattilainen, jonka tehtävänä on edistää asiakkaan toiminta- ja liikkumiskykyä. Fysioterapeutti tutkii, testaa ja selvittää syyt oireisiin sekä arvioi toimintakykyä. Yhdessä asiakkaan kanssa asetetaan tavoitteet ja laaditaan ennuste sekä suunnitelma ongelman ratkaisemiseksi.

Fysioterapeutti on Valviran viranomaisluvalla toimintaansa harjoittava terveydenhuollon asiantuntija.

Milloin fysioterapeutin vastaanotolle?

Fysioterapeutin vastaanotolle kannattaa varata aika kun kipu on jatkunut pitkään. Yleisimpiä syitä, joiden vuoksi hakeudutaan fysioterapiaan, ovat niska- tai selkäkivut, nivelten kivut ja ylirasituksesta tai virheasennosta johtuvat toiminnalliset ongelmat. Fysioterapiaan voidaan tulla myös leikkausta ennen tai leikkauksen jälkeen, alaraajatutkimukseen tai urheiluvamman jälkeen.

Varaa aika fysioterapiaan

Millainen on fysioterapeutin tutkinto?

Fysioterapeutin tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulussa. Tutkinto on kolme ja puolivuotinen. Koulutus koostuu laajoista ammatillisista opinnoista, jotka sisältävät sekä teoriaopetusta että harjoittelua. Fysioterapeuttikoulutuksen alussa perehdytään ammatillisiin lähtökohtiin kuten ihmisen rakenteeseen ja toimintakykyyn sekä liikuntaan ja kuntoutukseen.

Opintojen avulla saadaan valmiuksia asiakkaan toimintakyvyn arviointiin ja tukemiseen, terveyden edistämiseen sekä fysioterapian soveltamiseen eri tilanteissa, kuten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnanhäiriöissä. Fysioterapian koulutukseen kuuluu myös useita eri harjoittelujaksoa.

Fysios Mehiläisellä yli 1 000 terapeuttia

Fysios Mehiläinen on valtakunnallinen fysioterapiaketju, johon kuuluu yli 100 toimipistettä yli 50 paikkakunnalla. Työllistämme yli 1 000 fysioterapeuttia sekä muita terveydenhuollon ammattilaista.

Tutustu Fysios Mehiläisen laajaan palveluvalikoimaan

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä meille soittopyyntö. Me soitamme sinulle.