Mitä fysioterapeutti tekee?

Fysioterapeutti on Valviran viranomaisluvalla toimintaansa harjoittava terveydenhuollon asiantuntija. Fysioterapeutti on kuntoutuksen ammattilainen, jonka tehtävänä edistää toiminta- ja liikkumiskykyä. 

Mitä fysioterapeutti tekee?

Fysioterapeutti on kuntoutuksen ammattilainen, jonka tehtävänä edistää asiakkaan toiminta- ja liikkumiskykyä. Fysioterapeutti tutkii, testaa ja selvitää syyt oireisiin sekä arvioi toimintakykyä. Yhdessä asiakkaan kanssa asetetaan tavoitteet ja laaditaan ennuste sekä suunnitelma ongelman ratkaisemiseksi.

Milloin fysioterapeutin vastaanotolle?

Fysioterapeutin vastaanotolle kannattaa varata aika kun kipu on jatkunut pitkään.

Millainen on fysioterapeutin tutkinto?

Fysioterapeutin tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulussa. Tutkinto on kolme ja puolivuotinen. Koulutus koostuu laajoista ammatillisista opinnoista, jotka sisältävät sekä teoriaopetusta että harjoittelua. Fysioterapeuttikoulutuksen alussa perehdytään ammatillisiin lähtökohtiin kuten ihmisen rakenteeseen ja toimintakykyyn sekä liikuntaan ja kuntoutukseen.

Opintojen avulla saadaan valmiuksia asiakkaan toimintakyvyn arviointiin ja tukemiseen, terveyden edistämiseen sekä fysioterapian soveltamiseen eri tilanteissa, kuten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnanhäiriöissä. Fysioterapian koulutukseen kuuluu myös useita eri harjoittelujaksoa.

Fysioksella yli 500 fysioterapeuttia

Fysios on kotimainen, valtakunnallinen fysioterapiaketju, johon kuuluu yli 70 toimipistettä yli 30 paikkakunnalla. Työllistämme yli 500 fysioterapeuttia sekä muita terveydenhuollon ammattilaista. Fysioksen tavoitteena on auttaa puolta miljoonaa suomalaista vuoteen 2020 mennessä.

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun

Näin fysioterapeutti toimii

Tutkimus ja hoitosuunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja arvioimme toimintakykyä. Asetamme yhdessä tavoitteet ja laadimme ennusteen sekä suunnitelman ongelman ratkaisemiseksi.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, kipua, turvotusta, jotta päästään harjoittelemaan. Käytössäsi on Fysiostakuu: kolmanteen kertaan mennessä on tapahtunut jokin muutos.

Harjoittelu kotona tai salilla

Ohjaus ja neuvonta ovat keskeinen osa fysioterapiaa.

Varaa aika fysioterapeutille suoraan netissä tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen p.010 237 700.