Mitä on fysioterapia?

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä sekä liikkumista. Fysioterapiaa suorittaa Valviran vahvistama terveydenhuollon ammattihenkilö.

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapian tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa saavuttaa hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky huomioiden hänen voimavaransa ja ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Fysioterapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia ja apuvälinepalvelut. Fysioterapia perustuu tieteelliseen tutkimukseen.

Mihin kipuihin fysioterapia tuo helpotusta?

Yleisimpiä syitä, joiden vuoksi hakeudutaan fysioterapiaan, ovat niska- tai selkäkivut, nivelten kivut ja ylirasituksesta tai virheasennosta johtuvat toiminnalliset ongelmat.

40-vuotias Jenni on käynyt fysioterapiassa alaselän ongelmien vuoksi. Katso Jennin tarina siitä kuinka fysioterapiasta on ollut hänelle apua.

Näin Fysioterapia toimii

Kipu

Fysioterapialla voidaan lähes aina vaikuttaa kipuun erilaisilla hoitokeinoilla ja harjoittelulla.

Kärsimys

Fysioterapialla voidaan aina vaikuttaa ihmisen kokemaan kärsimykseen keskustelemalla ja tutkimalla ajattelutapoja ja uskomuksia, jotka usein rajoittavat ihmisen toimintaa. Kärsimys on usein esimerkiksi pelkoa, joka johtaa välttämiskäyttäytymiseen.

Toimintakyky

Fysioterapialla voidaan aina vaikuttaa päivittäiseen toimintakykyyn.

Tutkimus ja hoitosuunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja arvioimme toimintakykyä. Asetamme yhdessä tavoitteet ja laadimme ennusteen sekä suunnitelman ongelman ratkaisemiseksi.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, kipua, turvotusta, jotta pääset takaisin omiin tärkeisiin askareisiin.

Harjoittelu kotona tai salilla

Ohjaus ja neuvonta ovat keskeinen osa fysioterapiaa.

Fysioterapeutin koulutus

Fysioterapeutin tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulussa. Tutkinto on kolme ja puolivuotinen. Koulutus koostuu laajoista ammatillisista opinnoista, jotka sisältävät sekä teoriaopetusta että harjoittelua. Opintonsa suorittanut, valmistunut fysioterapeutti saa käyttää nimikettä Fysioterapeutti (AMK). Fysioterapeutin ammattia saa harjoittaa vain fysioterapeutin tutkinnon suorittanut, Valviran rekisteröimä ammattilainen. Lue lisää täältä >>

Miksi fysioterapiaan juuri Fysiokseen?

Fysioksessa työskentele yli 700 fysioterapia-alan ammattilaista. Kokeneilla fysioterapeuteillamme on vankka osaaminen ja tietotaito. Fysioterapiassa meillä on osaamista mm. tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiasta, OMT-fysioterapiasta, neurologiseen fysioterapiasta, urheilufysioterapiasta, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiasta, kipufysioterapiasta, ikääntyneiden fysioterapiasta sekä lasten fysio- ja toimintaterapiasta. Terapeuttimme kasvattavat osaamistaan aktiivisesti mm. osallistumalla lisäkoulutuksiin.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Tutustu palveluihimme