Mitä on fysioterapia?

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä sekä liikkumista. Fysioterapiaa suorittaa Valviran vahvistama terveydenhuollon ammattihenkilö.

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapian tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa saavuttaa hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky huomioiden hänen voimavaransa ja ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Fysioterapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia ja apuvälinepalvelut. Fysioterapia perustuu tieteelliseen tutkimukseen.

Mihin kipuihin fysioterapia tuo helpotusta?

Yleisimpiä syitä, joiden vuoksi hakeudutaan fysioterapiaan, ovat niska- tai selkäkivut, nivelten kivut ja ylirasituksesta tai virheasennosta johtuvat toiminnalliset ongelmat

40-vuotias Jenni on käynyt fysioterapiassa alaselän ongelmien vuoksi. Katso Jennin tarina siitä kuinka fysioterapiasta on ollut hänelle apua.

Näin Fysioterapia toimii

Kipu

Fysioterapialla voidaan lähes aina vaikuttaa kipuun erilaisilla hoitokeinoilla ja harjoittelulla.

Kärsimys

Fysioterapialla voidaan aina vaikuttaa ihmisen kokemaan kärsimykseen keskustelemalla ja tutkimalla ajattelutapoja ja uskomuksia, jotka usein rajoittavat ihmisen toimintaa. Kärsimys on usein esimerkiksi pelkoa, joka johtaa välttämiskäyttäytymiseen.

Toimintakyky

Fysioterapialla voidaan aina vaikuttaa päivittäiseen toimintakykyyn.

Tutkimus ja hoitosuunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja arvioimme toimintakykyä. Asetamme yhdessä tavoitteet ja laadimme ennusteen sekä suunnitelman ongelman ratkaisemiseksi.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, kipua, turvotusta, jotta pääset takaisin omiin tärkeisiin askareisiin

Harjoittelu kotona tai salilla

Ohjaus ja neuvonta ovat keskeinen osa fysioterapiaa.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.