Osteopatia

Osteopaatin työ on kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään nivelten manipulaatiota ja pehmytkudoskäsittelyä hoitomenetelminään. Osteopatiaa kehon kiputilojen hoitoon.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Mitä on osteopatia?

Osteopatia on turvallinen ja tehokas manuaalisen terapian hoitomuoto, jossa käytetään erilaisia mobilisaatio-, manipulaatio- ja pehmytkudoskäsittelyitä. Manuaalisessa eli käsin tehtävässä hoidossa on tarkoituksena palauttaa sekä parantaa kehon toimintakykyä ja hermoston kiputiloja sekä toimintahäiriöitä käsittelemällä niveliä, lihaksia ja lihaskalvoja.

Osteopatia perustuu laaja-alaiseen anatomian, fysiologian ja patologisten prosessien tuntemukseen. Osteopaattien peruskoulutus on hyvin kattava ja osaaminen tuki- ja liikuntaelinten ongelmien hoitamisessa on korkeatasoista ja turvallista. Osteopaatin taitoihin kuuluu myös magneettikuvien lausuntojen tulkinta ja niiden merkitys kunkin asiakkaan tilanteessa. Osteopaatti on nimikesuojattu, nelivuotisen koulutuksen suorittanut Valviran hyväksymä ja valvoma terveydenhuollon ammattihenkilö.

Mihin osteopatia auttaa?

Osteopatia auttaa mm.


Osteopaatit hoitavat ja kuntouttavat myös urheiluvammoja ja muita ylirasitustiloja. Akuutin vaivan hoitamiseen riittää usein 1-3 hoitokertaa ja pidempikestoisissa kiputiloissa hoitoja voidaan tarvita enemmän. Osteopaatti tekee kiinteää yhteistyötä muiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden kanssa.

Milloin osteopatiaan?

Osteopaatin vastaanotolle tullaan kehossa ilmenevän kiputilan tai jäykkyyden takia. Kipu saattaa tuoda ongelmia arjessa, työssä tai harrastuksissa. Tyypillisimpiä syitä ovat alaselkäkipu ja niska-ja hartioiden jännitystilat. Muita yleisiä syitä ovat päänsärky ja moninaiset nivelten ongelmat. Osteopaatin palveluita käyttävät eniten aikuiset työssäkäyvät henkilöt. Hoito sopii hyvin myös varttuneemmille ihmisille kuin myös kouluikäisille lapsille.

Osa asiakkaista hakeutuu osteopaatin vastaanotolle rentoutusmielessä. Hoidon tuoma rentous voi auttaa unettomuuden tai stressin hallinnassa. Osteopaatit hoitavat ja kuntouttavat myös aktiivisia kuntoilijoita tai urheilijoita, jotka tulevat vastaanotolle rasitusvammojen ja muiden liikkumista haittaavien ongelmien takia. Suuri osa osteopaateista antaa asiakkaalle itsehoito-ohjeita kotona tehtäväksi. Osalla osteopaateista on koulutusta myös laajempien kunto-ohjelmien tekemiseen.

Päänsärky ja migreeni

Päänsärky on lukuisille suomalaisille tuttu vaiva. Usein päänsäryt johtuvat ylävartalon staattisista asennoista tai jännitystiloista. Päänsärky voi olla seurausta myös monesta muusta tekijästä, kuten leuan alueen jännityksistä tai aineenvaihdunnallisista, hermostollisista ja hormonaalisista tekijöistä. Kattavan haastattelun ja tutkimisen avulla osteopaatin on mahdollista keskittyä tarkemmin oireen alkuperään. Näin oireita on mahdollista helpottaa tehokkaammin ja pysyvämmin.

Nivel- ja lihaskivut selässä ja raajoissa

Osteopaatille hakeudutaan usein selkäkipujen vuoksi. Pitkittyneissä selkä- ja raajakivuissa osteopaatti huomioi koko kehon toiminnan ja ohjaa asiakasta suuntaan, jossa keho toimisi asiakkaalle luontaisella tavalla. Akuuteissa selkä- ja raajakivuissa pyritään pääsemään eroon kivusta palauttamalla kehon normaali toiminta.

Univaikeudet sekä häiriintynyt palautuminen arjesta ja fyysisestä rasituksesta

Lepo ja palautuminen kulkevat käsi kädessä. Osteopaattisella hoidolla pyritään vaikuttamaan autonomisen hermoston toimintaan, jolloin mahdollistetaan kehon pääsy ’lepotilaan’. Uni- ja nukahtamisvaikeudet, rauhaton uni ja lyhyet yöunet ovat usein merkkejä hermoston stressitilasta.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan

Siirry palveluhakuun