Tuki- ja liikuntaelinongelmat

Naprapatia

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä

Mitä on naprapatia? 

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut hoitomuoto. Naprapaatin suorittaman hoidon lähtökohtana on tarkka potilaan sairaushistorian selvittäminen ja kliininen alkututkimus, jonka avulla selvitetään oireiden alkuperä ja tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma. Oireiden alkuperä selvitetään arvioimalla nivelten liikkuvuutta ja pehmytkudosten tilaa. Tutkimisessa käytetään erilaisia ortopedisiä, neurologisia (hermoja testaavat) ja vaskulaarisia (verenkiertoa testaavat) testejä. Naprapaatti voi suorittaa mm. kävelyn analysointia, lihastasapainon ja lihasvoimien sekä fyysisen suorituskyvyn mittauksia.

Naprapaatti käyttää erilaisia hoitomenetelminä, kuten erilaiset manipulaatio-, mobilisaatio- ja pehmytkudoskäsittelyt, erilaiset sähkökipuhoidot sekä neuvonta, ohjaus ja terapeuttinen harjoittelu.

Osana hoitoa käytetään erilaisia lihas- ja jännealueille kohdistuvia sekä hermoston toimintaan vaikuttavia pehmytkudostekniikoita. Esimerkiksi lihasten ns. triggerpisteisiin, lihaskalvoihin ja lihasrunkoon kohdistuvia hieronta- ja painallustekniikoita. Tarkoituksena on parantaa käsiteltävien kudosten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, sekä normalisoida oireisiin liittyviä hermostollisia ärsytystiloja.

Naprapatiaa tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon

Tavallisin naprapaatin vastaanotolla hoidettava vaiva on toiminnallinen tuki- ja liikuntaelinvaiva, josta aiheutuvaan kipuun tai muuhun oireeseen tai haittaan voidaan vaikuttaa mekaanisesti sekä oiretta provosoiden että helpottaen. Indikaationa naprapaatin tekemään manipulaatiohoidolle on nivelen tai nivelten liikerajoitus tai muu toimintahäiriö.

Milloin kannattaa hakeutua hoitoon koulutetulle naprapaatille:

  • Alaselän ja lannerangan ongelmat
  • Alaraajan ongelmat
  • Rintarangan ja lapojen alueen ongelmat
  • Yläraajan ja olkapään alueen ongelmat ja toimintahäiriöt
  • Kaularangan ja niskan ongelma
  • Leukanivelperäiset ongelmat
  • Urheilu- ja rasitusvammat


Varaa aika naprapaatille

Haastattelu ja tutkimus

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset. Jos sinulle tulee kysyttävää, käytössäsi on Fysios®-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saat ohjausta juuri silloin, kun haluat.

Naprapaatti

Naprapatia on terveydenhuollon ammattitutkinto. Koulutettu naprapaatti on Terveyden-huollon Oikeusturvakeskuksen rekisteröimä ammattihenkilö, joka on suorittanut korkeakoulutasoisen (Doctor of Naprapathy, D.N.) tutkinnon joko Ruotsissa tai Yhdysvalloissa. Suomessa nelivuotinen naprapatian opintolinja käynnistyi vuonna 2000 Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Naprapaatti ohjaa potilaitaan aktiiviseen elämäntyyliin, johon tarpeen mukaan sisältyy myös vahvistavia, venyttäviä, mobilisoivia ja/tai rentouttavia harjoitteita. Naprapaatti tukee potilaitaan myös muissa tarvittavissa elämäntapamuutoksissa pitempiaikaisten hoitotulosten saavuttamiseksi sekä TULE-sairauksien ennaltaehkäisemiseksi.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja fysioterapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun