Naprapatia Helsinki

Varaa aika netissä

Mitä on naprapatia?

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut hoitomuoto. Naprapaatin hoitomenetelmiä ovat mm. erilaiset manipulaatio-, mobilisaatio- ja pehmytkudoskäsittelyt, erilaiset sähkökipuhoidot sekä neuvonta, ohjaus ja terapeuttinen harjoittelu.

Naprapatiaa tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon

Tavallisin naprapaatin vastaanotolla hoidettava vaiva on toiminnallinen tuki- ja liikuntaelinvaiva, kuten niskan, selän, raajojen tai muun vartalon alueen erilaiset kiputilat ja niihin mahdollisesti liittyvät säteilyoireet, liikerajoitukset, toimintahäiriöt, puutumiset, päänsäryt, huimaukset, rasitus- ja urheiluvammat sekä niiden aiheuttamat haitat.

Toiminnallisesta tuki- ja liikuntaelinvaivasta aiheutuvaan kipuun, muuhun oireeseen tai haittaan voidaan vaikuttaa mekaanisesti sekä oiretta provosoiden että helpottaen. Indikaationa naprapaatin tekemään manipulaatiohoidolle on nivelen tai nivelten liikerajoitus tai muu toimintahäiriö.

Naprapaatti

Naprapatia on terveydenhuollon ammattitutkinto. Koulutettu naprapaatti on Terveyden-huollon Oikeusturvakeskuksen rekisteröimä ammattihenkilö, joka on suorittanut korkeakoulutasoisen (Doctor of Naprapathy, D.N.) tutkinnon joko Ruotsissa tai Yhdysvalloissa. Suomessa nelivuotinen naprapatian opintolinja käynnistyi vuonna 2000 Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Naprapaatti ohjaa potilaitaan aktiiviseen elämäntyyliin, johon tarpeen mukaan sisältyy myös vahvistavia, venyttäviä, mobilisoivia ja/tai rentouttavia harjoitteita. Naprapaatti tukee potilaitaan myös muissa tarvittavissa elämäntapamuutoksissa pitempiaikaisten hoitotulosten saavuttamiseksi sekä TULE-sairauksien ennaltaehkäisemiseksi.

Lue lisää ja tutustu Fysios Helsingin palveluihin

Tutustu myös

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä meille soittopyyntö. Me soitamme sinulle.