Naprapatiaa Lohjalla
Tarjoamme naprapatiaa Lohjalla Fysios Lohjan toimipisteellä. Toimipisteillämme toimii yksi naprapaatti Jesse Nyman
Naprapaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien sekä toiminnanhäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Koulutus on nelivuotinen AMK-tutkinto.
Naprapaatin vastaanotolta voit hakea apua erilaisiin kiputiloihin ja/tai toimintakyvyn rajoitteisiin.
Näitä voivat olla esim.
Tarkan alkuhaastattelun sekä useiden erilaisten kliinisten testien pohjalta luodaan yksilöllinen hoitosuunnitelma ja arvioidaan mahdollinen jatkotutkimusten tai konsultaation tarve. Asiakkaan ja naprapaatin välinen yhteistyö on kuntoutusprosessin tärkeimpiä piirteitä.
Naprapatian keskeisiä tavoitteita ovat tyypillisesti kivun lievittyminen sekä toimintakyvyn edistäminen tai ylläpito. Työkaluina näiden tavoittelussa voidaan hyödyntää mm. kuntouttavaa harjoittelua, kuormituksen säätelyä, nivelten mobilisaatiota/manipulaatiota ja pehmytkudoskäsittelyitä.
Mitä naprapaatin vastaanotolla tapahtuu?
Ensimmäisellä käynnillä selvitetään esitietolomakkeen ja alkuhaastattelun avulla kattavasti asiakkaan terveydentilaan liittyvät esitiedot. Näiden tarkoituksena on mahdollistaa turvallinen kuntoutusprosessi ja olla edistämässä mahdollisen kiputilan ja/tai toimintakyvyn rajoitteen selvittelyä. Merkittävintä antia tässä vaiheessa onkin asiakkaan kertomuksessa esiin tulevat seikat, jotka johdattavat vastaanottokäynnin rakennetta eteenpäin.
Kerätyt esitiedot ohjaavat myös vastaanotto-olosuhteissa suoritettavaa tutkimista. Erilaisten asiakkaan itse tekemien ja naprapaatin avustuksella suorittamien liikkeiden ja testien tarkoituksena on auttaa huomioimaan tai sulkemaan pois erilaisia vaihtoehtoja ongelman selvittelyssä. Testeillä voidaan pyrkiä esimerkiksi provosoimaan tai helpottamaan kipua ja siten paikantamaan mahdollista kivun aiheuttajaa. Riippuen vaivan luonteesta, harvoin kuitenkaan on mahdollista aukottomasti määrittää yksittäistä syytä tai tapahtumaketjua oireiden taustalla.
Kuntoutusprosessin jatkotoimenpiteitä voivat olla mm. ohjeistus kipua aiheuttavan kuormituksen väliaikaiseksi vähentämiseksi, manuaaliset hoitomenetelmät oireiden lievittämiseksi ja kuntouttavan harjoittelun ohjaaminen toimintakyvyn edistämiseksi. Joskus on myös tarpeen ohjata asiakas esim. erikoislääkärille jatkotutkimusten tarpeen arviointiin. Kahta samanlaista kokonaisuutta ei juurikaan tule vastaan, ja sen vuoksi prosessi on aina yksilöllinen. Pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen tekeminen edistää parhaiten myös pitkän aikavälin tulosten saavuttamista.