Neurologinen Kuntoutus

Neurologinen fysioterapia

Meille voi tulla aina myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Mitä on neurologinen fysioterapia?

Neurologisessa fysioterapiassa tuetaan kuntoutujan itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia sekä arjessa että elämän eri siirtymävaiheissa. Tavoitteena on myös edistää yksilön osallistumismahdollisuuksia. Usein taustalla voi olla sairauden tai vamman aiheuttama toimintakyvyn rajoite tai heikentyminen.

Meillä Fysios Mehiläisessä asiakas nähdään aktiivisena oppijana. Fysioterapian toteutusta suunnitellaan ja tehdään yhdessä asiakkaan, hänen perheensä ja muiden ammattihenkilöiden kanssa.

Mihin neurologista fysioterapiaa käytetään?

Neurologista fysioterapiaa käytetään liikkumis- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen sekä edistämiseen. Neurologiset sairaudet ja erilaiset vammat voivat aiheuttaa hyvin moninaisia ja erilaisia oireita, kuten lihasheikkoutta tai liiallista jäykkyyttä, joita voidaan fysioterapian keinoin helpottaa.

Tavoitteena on auttaa kuntoutujaa selviytymään päivittäisistä toiminnoista ja arkielämänsä haasteista. Tiivistä yhteistyötä tehdään tarvittaessa myös kuntoutujan lähipiirin kanssa. Lähtökohtana ovat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanne ja voimavarat. Neurologista fysioterapiaa voidaan toteuttaa toimitiloissamme, terapia-altaalla, asiakkaan kotona kotikäyntinä, päiväkodissa tai koulussa.

Kenelle neurologinen fysioterapia sopii?

Neurologinen fysioterapia sopii kaikille, joilla on rajoittunut liikkumis- ja toimintakyky neurologisen sairauden, kehitysviivästymän, kehitysvamman tai tapaturman (esim. liikennetapaturma) vuoksi. Fysioterapian aloittaminen mahdollisimman aikaisin saa aikaan parhaat tulokset.

Neurologisia sairauksia ovat esimerkiksi:

Neurologinen fysioterapia


Neurologinen kuntoutus Fysios Mehiläisessä

Fysios Mehiläisessä neurologisella kuntoutuksella tuetaan ihmisen itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia arkielämässä sekä elämänkaaren eri siirtymävaiheissa. Tavoitteena on liikkumis- ja toimintakyvyn edistäminen, päivittäisistä toimista selviäminen ja elämänlaadun parantaminen. Tavoitteena on myös edistää yksilön osallistumismahdollisuuksia.

Toimintamme Fysios Mehiläisessä on suunnitelmallista, monialaista ja moniammatillista. Meiltä saat kattavat neurologisen fysioterapian ja kuntoutuksen terapiat, erilaiset hoidot, terapeuttisen harjoittelun sekä neuvonnan että ohjauksen.

Terapian menetelmiä ovat:

Neurologinen terapia toimintakyvyn edistämiseen

Neurologinen terapia voi olla esimerkiksi käden toiminnan harjoittelua, tasapainoharjoittelua tai kävelyharjoittelua. Käytössämme on nykyaikainen ja monipuolinen välineistö. Apunamme ovat mm. painokevennetty kävelyharjoittelu LiteGait, Tymo-tasapainoharjoitteluvälineet tai esteettömät kuntosalilaitteet (HUR).

Voimme soveltuvin osin hyödyntää myös muita fysioterapian erityisosaamista kuten esim. LPG-terapiaa, lymfaterapiaa, OMT-terapiaa, akupunktiota, tai inkontinessiterapiaa.

Tarkista omasta toimipisteestäsi eri menetelmät ja erityisosaamiset. Soita ja kysy lisää: 010 237 7077.

Fysios Mehiläisen palvelut kuntoutukseen

Fysios Mehiläiseltä saat kattavat neurologisen fysioterapian ja kuntoutuksen terapiat helposti saman katon alta. Toimintamme Fysios Mehiläisessä on suunnitelmallista, monialaista ja moniammatillista.

Neurologinen terapia on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, joka on useimmiten Kelan, sairaanhoitopiirin tai kotikunnan kustantamaa. Neurologiseen terapiaan voi tulla myös omakustanteisesti ilman lääkärin lähetettä.

Toimipisteemme ovat Kelan hyväksymiä ja auditoimia kuntoutuslaitoksia. Terapiamuotoja ovat fysioterapia, toimintaterapia, allasterapia, puheterapia, lymfaterapia ja ryhmät. Yksilöterapiaa voidaan toteuttaa toimipisteessä tai asiakkaan omassa arkiympäristössä.

Kuinka hakeutua neurologiseen fysioterapiaan?

Neurologiseen fysioterapiaan voit tulla myös itsemaksavana ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Meillä voit hyödyntää myös sinulle myönnettyä palveluseteliä tai maksusitoumusta. Katso toimipisteemme ja ole yhteydessä kuntoutukseen liittyen toimipisteen vastaavaan terapeuttiin tai kuntoutusneuvontaan 010 237 7077.

Kela vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen toimipisteet Fysios Mehiläisessä

Fysios Mehiläinen on Suomen suurin Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen erikoistunut terapiayritys. Meiltä löytyy yli 700 kuntoutuksen ammattilaista.

Katso ohjeet miten hakeutua kuntoutukseen Fysios Mehiläiseen.

Fysios Mehiläinen kuntoutusneuvonta

Tarvitsetko kuntoutusneuvontaa tai apua hakeutumisessa KELAn vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaaksi Fysios Mehiläiseen? Numerossa 010 237 7077 sinua auttavat Kuntoutuksen ohjaaja AMK Eelis Nuuttila ja Nelli Raunio sekä Fysios Mehiläisen kuntoutustiimi.

Soita kuntoutusneuvontaan 010 237 7077 tai ota yhteyttä suoraan toimipisteeseen.

Kuntoutus Fysios Mehiläisessä

Tarvitsetko kuntoutusneuvontaa tai apua hakeutumisessa kuntoutukseen?
Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen tai hoitoon liittyen, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Autamme mielellämme myös Kelan tai kunnan maksusitoumuksen saamisen kanssa.

LiteGait painokevennetty harjoittelulaite

Painokevennetyn harjoittelulaitteen avulla voidaan turvallisesti ja ergonomisesti harjoitella esimerkiksi:

  • seisoma-asentoa
  • kävelyn eri vaiheita
  • tasapainoa ja istumatasapainoa
  • lihasvoimaa

Painokevennetty harjoittelumuoto sopii erityisesti aivohalvaus asiakkaille, CP-vammaisille, MS- ja Parkinson tautia sairastaville, selkäydinvammaisille ja muusta tuki- ja liikuntaelinsairaudesta kuntoutuville asiakkaille.

Katso muut neurologisen fysioterapian sivumme