Neurologinen fysioterapia

Sairauden tai vammautumisen yhteydessä. Meille voi tulla aina myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Mitä on neurologinen fysioterapia?

Neurologisessa fysioterapiassa tuetaan kuntoutujan itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia sekä arjessa että elämän eri siirtymävaiheissa. Tavoitteena on myös edistää yksilön osallistumismahdollisuuksia. Usein taustalla voi olla sairauden tai vamman aiheuttama toimintakyvyn rajoite tai heikentyminen.

Meillä Fysioksessa asiakas nähdään aktiivisena oppijana. Fysioterapian toteutusta suunnitellaan ja tehdään yhdessä asiakkaan, hänen perheensä ja muiden ammattihenkilöiden kanssa.

Mihin neurologista fysioterapiaa käytetään?

Neurologista fysioterapiaa käytetään liikkumis- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen sekä edistämiseen. Neurologiset sairaudet ja erilaiset vammat voivat aiheuttaa hyvin moninaisia ja erilaisia oireita, kuten lihasheikkoutta tai liiallista jäykkyyttä, joita voidaan fysioterapian keinoin helpottaa.

Tavoitteena on auttaa kuntoutujaa selviytymään päivittäisistä toiminnoista ja arkielämänsä haasteista. Tiivistä yhteistyötä tehdään tarvittaessa myös kuntoutujan lähipiirin kanssa. Lähtökohtana ovat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanne ja voimavarat. Neurologista fysioterapiaa voidaan toteuttaa toimitiloissamme, terapia-altaalla, asiakkaan kotona kotikäyntinä, päiväkodissa tai koulussa.

Kenelle neurologinen fysioterapia sopii?

Neurologinen fysioterapia sopii kaikille, joilla on rajoittunut liikkumis- ja toimintakyky neurologisen sairauden, kehitysviivästymän, kehitysvamman tai tapaturman (esim. liikennetapaturma) vuoksi. Fysioterapian aloittaminen mahdollisimman aikaisin saa aikaan parhaat tulokset.

Neurologisia sairauksia ovat esimerkiksi:


Neurologinen kuntoutus Fysios


Neurologinen kuntoutus Fysioksella

Fysioksella neurologisella kuntoutuksella tuetaan ihmisen itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia arkielämässä sekä elämänkaaren eri siirtymävaiheissa. Tavoitteena on liikkumis- ja toimintakyvyn edistäminen, päivittäisistä toimista selviäminen ja elämänlaadun parantaminen. Tavoitteena on myös edistää yksilön osallistumismahdollisuuksia.

Toimintamme Fysioksella on suunnitelmallista, monialaista ja moniammatillista. Meiltä saat kattavat neurologisen fysioterapian ja kuntoutuksen terapiat, erilaiset hoidot, terapeuttisen harjoittelun sekä neuvonnan että ohjauksen.

Terapian menetelmiä ovat:


Neurologinen terapia toimintakyvyn edistämiseen

Neurologinen terapia voi olla esimerkiksi käden toiminnan harjoittelua, tasapainoharjoittelua tai kävelyharjoittelua. Käytössämme on nykyaikainen ja monipuolinen välineistö. Apunamme ovat mm. painokevennetty kävelyharjoittelu LiteGait, Tymo-tasapainoharjoitteluvälineet tai esteettömät kuntosalilaitteet (HUR). Voimme soveltuvin osin hyödyntää myös muita fysioterapian erityisosaamista kuten esim. LPG-terapiaa, lymfaterapiaa, OMT-terapiaa, akupunktiota, tai inkontinessiterapiaa.

Tarkista omasta toimipisteestäsi eri menetelmät ja erityisosaamiset. Soita ja kysy lisää: 010 237 700

Fysioksen palvelut kuntoutukseen

Fysiokselta saat kattavat neurologisen fysioterapian ja kuntoutuksen terapiat helposti saman katon alta. Toimintamme Fysioksella on suunnitelmallista, monialaista ja moniammatillista.

Neurologinen terapia on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, joka on useimmiten Kelan, sairaanhoitopiirin tai kotikunnan kustantamaa. Neurologiseen terapiaan voi tulla myös omakustanteisesti ilman lääkärin lähetettä. Toimipisteemme ovat Kelan hyväksymiä ja auditoimia kuntoutuslaitoksia. Terapiamuotoja ovat fysioterapia, toimintaterapia, allasterapia, puheterapia, lymfaterapia ja ryhmät. Yksilöterapiaa voidaan toteuttaa toimipisteessä tai asiakkaan omassa arkiympäristössä.

Kuinka hakeutua neurologiseen fysioterapiaan?

Neurologiseen fysioterapiaan voit tulla ilman lääkärin lähetettä itsemaksavana tai lääkärin lähetteellä. Meillä voit hyödyntää myös sinulle myönnettyä palveluseteliä tai maksusitoumusta. Soita meille p. 010 237 700

Kela vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen toimipisteet Fysioksessa

Fysios on Suomen suurin Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen erikoistunut terapiayritys. Meiltä löytyy yli 700 kuntoutuksen ammattilaista.

Fysios kuntoutusneuvonta

Fysioksella on kuntoutusohjaaja, joka vastaa kysymyksiisi kuntoutushakemuksen tekemisestä sekä kuntoutukseen hakeutumisesta.

Neuvontaa antaa kuntoutusohjaaja, fysioterapeutti Eelis Nuuttila p. 044 733 4422 (arkisin 8-16) tai [email protected]

Tutustu LiteGait painokevennettyharjoittelulaiteeseen

"Terapiassa löytyi luottamus reippaampaan tekemiseen ja opin käyttämään lihaksistoa oikein."

Hilkka Lindgren

Näytä kaikki

Näytä lisää

Näytä vähemmän

Näytä vähemmän
Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen tai hoitoon liittyen, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Autamme mielellämme myös Kelan tai kunnan maksusitoumuksen saamisen kanssa.

Katso muut neurologisen fysioterapian sivumme