Sairauden tai vammautumisen yhteydessä

Neurologinen fysioterapia

Tarjoamme neurologisen fysioterapian ja neurologisen kuntoutuksen palveluita kaikenikäisille. Toimintakyky on voinut rajoittua neurologisen sairauden kuten aivoverenkiertohäiriön, CP-oireyhtymän, MS-taudin vuoksi tai selkäydinvamman seurauksena. Lasten ja nuorten kohdalla syynä voi olla myös kehitysviivästymä.

Neurologinen fysioterapia toimintakyvyn edistämiseen

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on parantaa ja ylläpitää asiakkaamme toiminta- ja liikkumiskykyä sekä edistää hänen mahdollisuuksia selviytyä päivittäisistä toimista. Lähtökohtana ovat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanne ja voimavarat. Fysioterapia voidaan toteuttaa toimitiloissamme, terapia-altaalla, asiakkaan kotona, päiväkodissa tai koulussa.

Meiltä Fysioksesta saat kattavat neurologisen fysioterapian ja kuntoutuksen terapiat, erilaiset hoidot, terapeuttisen harjoittelun sekä neuvonnan että ohjauksen.

Kela vaativan lääkinnällisen kuntouksen toimipisteet Fysioksessa

Fysios on Suomen suurin Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen erikoistunut terapiayritys. Meiltä löytyy yli 500 kuntoutuksen ammattilaista.

Katso itsellesi sopiva toimipiste 

Fysioterapia

Allasterapia

Toimintaterapia

Ryhmäterapia

Kuntoutussuunnitelma

Kuntoutus alkaa toimintakyvyn, toimintaympäristön ja mahdollisuuksien kartoittamisella. Laadimme yhdessä kuntoutujan kanssa yksilöllisen ja realistisen kuntoutussuunnitelman tavoitteineen ja keinoineen potilaan toimintakyvyn mukaan. Neuvonnan, ohjauksen, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen ja fysikaalisen terapian keinoin kuntoutuminen etenee.

Kuntoutus

Kuntoutuksen tärkeimpänä tavoitteena on tukea ja valmentaa kuntoutujaa saavuttamaan hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky sekä mahdollisimman vähäinen avuntarpeen määrä päivittäisissä toimissa. Neurologinen kuntoutus voi olla esimerkiksi kävelyn ja tasapainon harjoittelua eri menetelmillä sekä nivelliikkuvuuksien ylläpitämistä tai yleisen fyysisen kunnon parantamista.

Autamme apuvälinevalinnoissa

Autamme myös liikkumista helpottavien apuvälineiden suunnittelussa ja hankinnassa. Lisäksi autamme kuntoutujaa valitsemaan itsenäisyyttä ja muita elämänlaatua parantavia apuvälineitä.

Terapialla lisää elämänlaatua

Kuntoutuksella tuetaan ihmisen itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia arkielämässä sekä elämänkaaren eri siirtymävaiheissa. Tavoitteena on myös edistää yksilön osallistumismahdollisuuksia. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia, toimintaterapia sekä apuvälinepalvelut.

Neurologinen terapia on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, joka on useimmiten Kelan, sairaanhoitopiirin tai kotikunnan kustantamaa. Toimipisteemme ovat Kelan hyväksymiä ja auditoimia kuntoutuslaitoksia. Terapiamuotoja ovat fysioterapia, toimintaterapia, allasterapia, lymfaterapia ja ryhmät. Yksilöterapiaa voidaan toteuttaa toimipisteessä tai asiakkaan omassa arkiympäristössä.

Meille voi tulla aina myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.


Me soitamme sinulle

Mikäli haluat kysyä lisää palveluistamme, soita 010 237 700 tai jätä numerosi tähän ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä.

Neurologinen terapia toimintakyvyn edistämiseen

Neurologinen terapia voi olla esimerkiksi käden toiminnan harjoittelua, tasapainoharjoittelua tai kävelyharjoittelua. Käytössämme on nykyaikainen ja monipuolinen välineistö. Apunamme ovat mm. painokevennetty kävelyharjoittelu LiteGait, Tymo-tasapainoharjoitteluvälineet tai esteettömät kuntosalilaitteet (HUR). Voimme soveltuvin osin hyödyntää myös muita fysioterapian erityisosaamista kuten esim. LPG-terapiaa, lymfaterapiaa, OMT-terapiaa, akupunktiota, tai inkontinessiterapiaa.

Tarkista omasta toimipisteestäsi eri menetelmät ja erityisosaamiset. Soita ja kysy lisää: 010 237 700

Toimintakykyä allasterapialla

Allasterapiassa hyödynnetään veden terapeuttisia ominaisuuksia vastusta, nostetta ja painetta. Harjoitukset altaassa tehostuvat veden vastuksen ja kehoon kohdistuvan paineen vaikutuksesta. Veden noste helpottaa ja mahdollistaa harjoituksia, jotka ovat muutoin asiakkaalle vaikeita toteuttaa.

Fysioterapeuttimme ohjaa vaikuttavasti ja oikealla tavalla allasapuvälineitä käyttäen harjoituksia kehonhallinnan, tasapainon ja koordinaation parantamiseksi. Asiakkaan oppiessa hyödyntämään veden terapeuttisia ominaisuuksia myös fyysinen harjoittelu tehostuu. Lisäksi allasterapiassa harjoitetaan hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa. 

Allasterapia soveltuu erinomaisesti lapsille kuin aikuisille. Allasterapia suunnitellaan yksilöllisesti tukemaan asiakkaan itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia.

Kaikki toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun