Neurologinen fysioterapia Mikkeli

Neurologinen kuntoutus on kuntoutusmuoto asiakkaille, joilla on keskus- ja ääreishermoston sairauksia ja oireyhtymiä. 

Fysios Mikkeli on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on parantaa ja ylläpitää asiakkaamme toiminta- ja liikkumiskykyä sekä edistää hänen mahdollisuuksiaan selviytyä päivittäisistä toimista. Kuntoutuksella tuetaan ihmisen itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia arkielämässä sekä elämänkaaren eri vaiheissa. Lähtökohtana ovat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanne ja voimavarat.

Neurologinen fysioterapia on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, joka on useimmiten Kelan, sairaanhoitopiirin tai kotikunnan kustantamaa. Meille voi tulla myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Diagnoosi, jonka perusteella kuntoutusta myönnetään on mm.

aivoverenkiertohäiriöt (aivoverenvuodot, aivoinfarkti)
• aivo- sekä selkäydinvamma
CP-vamma
• kehitysvamma
• lihassairaudet (mm. MS-tauti, ALS, Parkinsonin tauti tai muut lihassairaudet)

Terapiamuotojamme ovat fysioterapia ja allasterapia sekä apuvälinetarpeen kartoitus ja käytönohjaus. Terapiaa toteutetaan toimintaan hyvin soveltuvissa harjoitustiloissa, ajanmukaisella terapiavälineistöllä. Asiakkaamme käytössä on myös fysioterapian erityisosaamista kuten OMT-fysioterapia, LPG-terapia, Askelklinikka, akupunktio sekä Neurosonic.

Terapia voidaan tarjota asiakkaan toiveen ja tarpeen mukaan joko toimitiloissamme, terapia-altaalla tai asiakkaan kotona omassa arkiympäristössä. Hoitolaitoksemme tilat ovat esteettömät; meillä voi liikkua sähköpyörätuolilla ja sähkömopolla.

Allasterapia on tehokas terapiamuoto

Tarjoamme allasterapiaa, jossa kuntoutumisen apuna hyödynnetään veden terapeuttisia ominaisuuksia eli vastusta, nostetta ja painetta. Veden ominaisuudet helpottavat harjoittelua.

Allasterapiassa käytetään kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota kehittäviä harjoitteita fysioterapeutin ohjauksessa. Veden terapeuttiset ominaisuudet tehostavat fyysistä harjoittelua. Lisäksi allasterapia vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa.

Neurosonic-kuntoutus

Neurosonic on fysikaalinen hoito mm. palautumiseen, unihäiriöihin, stressinlievitykseen ja kivunhoitoon. Neurosonic lievittää kehollista jännitystä ja kipua kohdistamalla rentouttavaa matalataajuusvärähtelyä samanaikaisesti koko kehon lihaksille tai haluttuihin kehon osiin erikseen. Käytetty taajuusalue on turvallinen ja luonnollinen, eikä sillä ole sivuvaikutuksia. Koko kehon värähtely on äärimmäisen rentouttavaa ja sen avulla palautuminen fyysisestä sekä psyykkisestä rasituksesta on nopeaa.

Lue lisää neurologisesta fysioterapiasta

Kysy – me soitamme sinulle

Haluatko kysyä Fysioksen fysioterapia- tai kuntoutuspalveluista, hieronnoista tai muista hoidoista? Jätä puhelinnumerosi, ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä.

Tutustu Fysios Mikkeliin ja varaa aika

Varaa aika