ALS

Neurologinen fysioterapia Mikkeli

Fysios Mikkeli on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Neurologista fysioterapiaa Mikkelissä

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on parantaa ja ylläpitää asiakkaamme toiminta- ja liikkumiskykyä sekä edistää hänen mahdollisuuksiaan selviytyä päivittäisistä toimista. Kuntoutuksella tuetaan ihmisen itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia arkielämässä sekä elämänkaaren eri vaiheissa. Lähtökohtana ovat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanne ja voimavarat.

Neurologinen fysioterapia on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, joka on useimmiten Kelan, sairaanhoitopiirin tai kotikunnan kustantamaa. Meille voi tulla myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Diagnoosi, jonka perusteella kuntoutusta myönnetään on mm.


Terapiamuotojamme ovat fysioterapia ja allasterapia sekä apuvälinetarpeen kartoitus ja käytönohjaus. Terapiaa toteutetaan toimintaan hyvin soveltuvissa harjoitustiloissa, ajanmukaisella terapiavälineistöllä. Asiakkaamme käytössä on myös fysioterapian erityisosaamista kuten OMT-fysioterapia, LPG-terapia, Askelklinikka, akupunktio sekä Neurosonic.

Terapia voidaan tarjota asiakkaan toiveen ja tarpeen mukaan joko toimitiloissamme, terapia-altaalla tai asiakkaan kotona omassa arkiympäristössä. Hoitolaitoksemme tilat ovat esteettömät; meillä voi liikkua sähköpyörätuolilla ja sähkömopolla.

Allasterapia on tehokas terapiamuoto

Tarjoamme allasterapiaa, jossa kuntoutumisen apuna hyödynnetään veden terapeuttisia ominaisuuksia eli vastusta, nostetta ja painetta. Veden ominaisuudet helpottavat harjoittelua.

Allasterapiassa käytetään kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota kehittäviä harjoitteita fysioterapeutin ohjauksessa. Veden terapeuttiset ominaisuudet tehostavat fyysistä harjoittelua. Lisäksi allasterapia vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa.

Neurosonic-kuntoutus

Neurosonic on fysikaalinen hoito mm. palautumiseen, unihäiriöihin, stressinlievitykseen ja kivunhoitoon. Neurosonic lievittää kehollista jännitystä ja kipua kohdistamalla rentouttavaa matalataajuusvärähtelyä samanaikaisesti koko kehon lihaksille tai haluttuihin kehon osiin erikseen. Käytetty taajuusalue on turvallinen ja luonnollinen, eikä sillä ole sivuvaikutuksia. Koko kehon värähtely on äärimmäisen rentouttavaa ja sen avulla palautuminen fyysisestä sekä psyykkisestä rasituksesta on nopeaa.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen tai hoitoon liittyen, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Autamme mielellämme myös Kelan tai kunnan maksusitoumuksen saamisen kanssa.