Neurologinen fysioterapia Tornio

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Neurologista fysioterapiaa ja kuntoutusta Torniossa

Toteutamme neurologista kuntoutusta Kelan palveluntuottajana, terveyskeskuksen lähetteellä ja itsemaksaville asiakkaille. Voit hakea meille Kelan vaativaan kuntoutukseen fysio- ja allasterapiaan. Fysioterapian kohdalla hakemukseen tulee Fysios Tornio (KU104) ja allasterapia Fysios Pohjois-Suomi.

Allasterapiaa toteuttavat Hanna Rissanen ja Heidi Komu sekä fysioterapiaa toteuttavat kaikki toimipisteen fysioterapeutit. Terapeuttimme kouluttavat jatkuvasti. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus on KELAN:n kustantamaa kuntoutusta. Kuntoutus tapahtuu Fysioksen tiloissa, kotikäynteinä asiakkaan kotona, päiväkodilla, koululla, kuntoutujan arkiympäristössä sekä uimahallilla.

Kuntoutuksen tavoitteena on kuntoutujan työ- tai toimintakyvyn turvaaminen sairaudesta tai vammasta huolimatta. Kuntoutuksella tuetaan kuntoutujan mahdollisuuksia selviytyä erilaisista arkielämän toiminnoista.

Vaativan lääkinnällisen kuntoutukseen olet oikeutettu, jos:

  • olet alle 65-vuotias
  • sinulla on vamman tai sairauden vuoksi huomattavia vaikeuksia selviytyä arjen toimissa ja osallistua niihin
  • kuntoutuksen tarve kestää vähintään vuoden
  • kuntoutus ei liity välittömästi sairaanhoitoon
  • kuntoutuksen tavoitteet eivät ole hoidollisia, vaan tukevat suoriutumista ja osallistumista


Lue lisää KELA:n sivuilta >>

Terapian sisältö

Yksilöllinen kuntoutus perustuu hoidosta vastaavan yksikön laatimaan kuntoutussuunnitelmaan. Kuntoutuja on aktiivisesti mukana terapiaa sekä sen toteutustapaa, sisältöä ja aikataulua suunniteltaessa. Kuntoutuksen tavoitteena on tukea ja valmentaa kuntoutujaa saavuttamaan hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky sekä mahdollisimman vähäinen avun tarpeen määrä päivittäisissä toimissa. Kuntoutus sisältää esim. kävelyn ja tasapainon harjoittelua eri menetelmillä, liikehoitoa, kivunhoitoa, manuaalista terapiaa tai yleisen fyysisen kunnon kehittäminen. Fysioterapeutti tukee myös liikkumista helpottavien apuvälineiden suosittelussa ja ohjaa kuntoutujaa näiden hankinnassa.

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Laitathan Kelan yksilöterapian kuntoutushakemukseen nimeksi Fysios Oy, Tornio. Allasterapiaan haetaan nimellä Fysios Oy, Pohjoinen vakuutuspiiri (Tornio).

Toiminta-alue yksilöfysioterapiassa ja allasterapiassa on koko Meri-Lappi.

Kysy lisää: Fysioterapeutti Ville Rönkkömäki p. 044 5353461.

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä soittopyyntö ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.