Laadukkaat ja kattavat fysioterapian palvelut kaikenikäisille

Fysios Imatra 

Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaat OMT fysioterapian ja fysioterapian palvelut, neurologista fysioterapiaa ja Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta sekä ikäihmisten kuntoutusta ja muistikuntoutusta. Saat meiltä myös työfysioterapian palvelut. 


Varaa aika

OMT-fysioterapia, fysioterapia ja fysikaaliset hoidot

Fysioterapiapalveluihimme kuuluvat manuaalinen terapia, terapeuttinen harjoittelu ja erilaiset ohjaus- ja neuvontapalvelut niin toimipisteellä kuin kotikäynnein. Hoidamme ja kuntoutamme asiakkaita, joilla on ongelmia tuki- ja liikuntaelimistössä esimerkiksi niskan, selän tai nivelien kanssa. Myös leikkausten ja murtumien jälkeinen kuntoutus on erikoisosaamistamme. Meiltä saat myös fysikaaliset hoidot ja kinesioteippaukset, faskiakäsittelyt, akupunktiota ja hierontaa.

Varaa aika

Hieronta ja akupunktio

Kun etsit hyvää hierojaa Imatralta, tule Fysiokseen. Hieronta on yksi perinteisimmistä kehoon ja mieleen vaikuttavista hoitomuodoista ja sopii kaikenikäisille. Hieronta rentouttaa kehoa, nopeuttaa verenkiertoa, edistää palautumista esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen. Se lieventää lihaskireyttä ja nopeuttaa vammojen paranemista. Se voi auttaa myös unettomuuteen sekä lieventää stressiä.

 

Fysioksen Joutsenon ja Lappeenrannan eri toimipisteistä saa myös akupunktiohoitoja.

Varaa aika

Ikäihmisten fysioterapia ja muistikuntoutus

Muistikuntoutus sisältää sekä mielen toimintoja että kehoa aktivoivia harjoitteita ja kommunikaatiota. Sen avulla voidaan hidastaa muistisairauden etenemistä, löytää keinoja arjessa selviytymiseen kotona tai palveluasumisessa ja säilyttää sekä fyysinen että henkinen toimintakykyisyys pidempään.

Muistikuntoutuksella voidaan auttaa myös ns. häiriökäyttäytymisten vaimentamisessa ja/tai paremmassa ymmärtämisessä. Meillä on myös mahdollisuus muistikuntoutukseen ja muistitestaukseen (CERAD) sekä muistikoordinaattorin palveluihin. Muistikuntoutusta meillä tekevät siihen erikoistuneet vanhusten kuntoutuksen erityisosaajat

Varaa aika

Neurologinen fysioterapia

Neurologisen fysioterapian toteutus alkaa aina kuntoutukseen tulevan henkilön toimintakyvyn, toimintaympäristön ja mahdollisuuksien kartoittamisella. Yhdessä kuntoutujan kanssa laadimme yksilöllisen kuntoutussuunnitelman tavoitteineen ja keinoineen. Neuvonnan, ohjauksen, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen ja fysikaalisen terapian keinoin sairastumisesta tai vammautumisesta toipuminen etenee.  

Osa neurologisen fysioterapian erikoisosaajistamme on myös Bobath-koulutettuja ja osalla on erityisosaamista ikäihmisten fysioterapiasta ja muistikuntoutuksesta. Meillä on myös fysioterapiaryhmiä neurologisia sairauksia sairastaville.   

Vaikeavammaisten kuntoutus

Olemme Kelan vaikeavammaisten avokuntoutuksen palveluntuottaja. Tarjoamme Kelan vaikeavammaisten kuntoutuksena yksilöfysioterapiaa (myös kotikäynteinä), allasterapiaa, lymfaterapiaa sekä ryhmäfysioterapiaa. Teemme moniammatillista yhteistyötä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Lauritsalan ja Sammonlahden toimipisteillämme voit harjoitella HUR-Easy-Access -kuntosalilaitteilla myös suoraan pyörätuolista. Meillä on mahdollisuus myös painokevennetyn kävelyn harjoitteluun.  

Painokevennetty kävelyharjoittelu

Harjoittelu soveltuu parhaiten henkilöille, jotka liikkuvat kävelyn apuvälineen kanssa tai ilman ja/tai seisoma-asento onnistuu, mutta liikkumista hankaloittaa jäykkyys, lihasvoimien vähäisyys tai tasapainovaikeudet. Videoimalla suoritusta voidaan seurata harjoittelun etenemistä. Painokevennetyn kävelyharjoittelun mahdollistaa kattonostin ja moottoroitu matto. Painokevennettyä kävelyharjoittelu sopii neurologisten sairauksien ja aivohalvauksen jälkitilojen kuntouttamiseen. Painokevennettyä kävelyharjoittelua tarjoamme Lauritsalan ja Sammonlahden toimipisteissämme Lappeenrannassa. 

Varaa aika

Lasten fysioterapia

Lasten ja nuorten fysioterapiassa lähdemme liikkeelle lapsen ehdoilla. Lasten neurologinen tai esimerkiksi tapaturmien jälkeinen fysioterapia on useimmiten lääkärin lähetteeseen perustuvaa lääkinnällistä kuntoutusta. Fysioterapeuttiseen arviointiin tai ohjaukseen ja kuntoutukseen voi hakeutua omatoimisestikin.  

Lasten fysioterapiaa on mahdollista toteuttaa toimipisteellämme sekä koti-, koulu- tai päiväkotikäynteinä. Fysioksesta saat myös allasterapiaa. Lisäksi meiltä löytyy ryhmäfysioterapiaa yli 4-vuotiaille kuntoutujille sekä fysioterapeutin ja toimintaterapeutin yhdessä toteuttamaa ryhmäterapiaa. 

Varaa aika

Urheilufysioterapia

Fysioksesta löytyy myös urheilufysioterapian ammattilaiset. Meillä on vahva ja monipuolinen kokemus eri liikuntalajeista, niiden ohjaamisesta ja urheiluvalmennuksesta.

Urheilufysioterapiassa keskitymme vammojen ennaltaehkäisyyn, palautumiseen ja harjoittelun tehostamiseen. Teemme myös lihastasapainomittauksia, toimintakykyarvioita ja yksilöllisiä harjoitusohjelmia sekä urheilijoiden kuntoutusta. Tilanne arvioidaan tapaus ja lajikohtaisesti ja kuntoutusterapia toteutetaan suunnitelman mukaan vaihe kerrallaan.

Monet eteläkarjalaiset urheiluseurat ja –joukkueet luottavat Fysioksen osaamiseen.

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jonka tavoitteena on ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sekä työ- ja toimintakyvyn edistäminen. Sitä suositellaan ihmisille, joilla on stressioireita, uniongelmia, jännittyneisyyttä tai uupumusta. Sen avulla hoidetaan myös neurologisten tai tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamia psykosomaattisia toimintakykyhäiriöitä tai pitkittyneitä kiputiloja sekä mielenterveyden ongelmia esim. masennusta, ahdistus- ja paniikkioireita tai pelkotiloja.

Psykofyysistä fysioterapiaa hyödynnetään myös syömiseen liittyvien tai muiden riippuvuusongelmien, esim. päihteet, kanssa. Psykofyysisen fysioterapian avulla voi myös kehittää itsetuntemustaan kehotietoisuuden ja läsnäolon avulla. Voit varata ajan psykofyysisen fysioterapian asiantuntijallemme Jenny Ruotsalaiselle Sammonlahteen ja Kauppakadun toimipisteellemme.

Työfysioterapia ja työhyvinvointi

Työhyvinvointipalvelujamme ovat Firstbeat Hyvinvointianalyysi, Energiatesti sekä ohjatut, fysioterapeuttiset pienryhmät, kuten PhysioPilates.  

Firstbeat Hyvinvointianalyysi on kolmen vuorokauden sykevälimittaus, joka kuvaa yksilöllisesti kuormittavia ja palauttavia tekijöitä arjessa sekä liikunnan vaikutusta ja unenlaatua. Tieteellisesti kehitetty Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa hallitsemaan stressiä, palautumaan paremmin ja liikkumaan oikein. Firstbeat-analyysi voidaan toteuttaa yksilöille ja koko työyhteisölle. Testipalaute ja fysioterapeuttinen ohjaus voidaan antaa yksilöllisesti tai ryhmätoimintana.  

Kauttamme saat myös työergonomia ja työpaikkakäynnit sekä ohjatut elämykselliset tyky- ja tyhy-päivät sisältöineen. 

Varaa aika

Respecta juzo- ja mabs tukisukat sekä apuvälineet 

Tukisukkien valintaan vaikuttavat ongelmakohdan laajuus, hoidettavan esim. alaraajaturvotuksen määrä. Mabs-tukisukat tarjoavat kevyemmän kompression ja niitä on saatavilla suoraan toimipisteiltämme. Hinnat vaihtelevat alk.19 e- 26 e sukkien materiaalista ( Sport, Cotton, Design ) riippuen.

JUZO Tukisukkiin saat puristusluokat 1-4, kompression ja hoidettavan alueen tarpeesta riippuen. Juzo- tukisukat ovat yksilöllisiä ja niiden hankkimiseen liittyvät mittaukset tehdään erikseen sovitulla fysioterapia- ajalla. Tukisukkien hankinta alkaa ajanvarauksella ja mittauksella. Valmis tuote tulee postitse kotiin noin viikon sisällä tilauksesta. Kysy myös Respecta-apuvälineitä. 

Muut fysioterapia palvelumme 

Fysioksesta saat myös lempeää ja kivutonta lymfaterapiaa turvotuksen ja kiputilojen lievitykseen Joutsenon sekä Fysios Manukatin toimipisteissä Lappeenrannassa, jossa tarjoamme myös tutkitusti tehokasta ShockWave -paineaaltohoitoa. Myös diabetes –neuvonta Lappeenrannassa Lauritsalla kuuluu palveluihimme. 

Varaa aika

Kysy – me soitamme sinulle

Haluatko kysyä Fysioksen liikuntaryhmistä, fysioterapia- tai kuntoutuspalveluista, hieronnoista tai muista hoidoista. Jätä puhelinnumerosi, ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä.

Fysios on Etelä-Karjalan johtava fysioterapiayritys

Meillä sinua palvelee yli 30 fysioterapeuttia viidessä eri toimipisteessä. Fysios Imatran ammattilaiset ovat tarjonneet laadukkaita fysioterapian palveluja jo vuodesta 1998. Lappeenrannan toimipisteemme sijaitsevat keskustassa Snellmaninkadulla, Lauritsalassa, Sammonlahdessa ja Joutsenossa. Tutustu kattaviin OMT fysioterapia ja fysioterapiapalveluihimme ja muihin hoitoihimme.

Kaikissa toimipisteissämme työskentelee myös neurologisen fysioterapian sekä seniorifysioterapian ja ikäihmisten kuntoutuksen erikoisosaajia. Varaa aika vaikka heti. Meille pääset hoitoon nopeasti, myös ilman lääkärin lähetettä.