Palvelumme Joutsenossa

Varaa aika.

OMT-fysioterapia, fysioterapia ja fysikaaliset hoidot

Fysioterapiapalveluihimme kuuluvat manuaalinen terapia, terapeuttinen harjoittelu ja erilaiset ohjaus- ja neuvontapalvelut niin toimipisteellä kuin kotikäynnein. Hoidamme ja kuntoutamme asiakkaita, joilla on ongelmia tuki- ja liikuntaelimistössä esimerkiksi niskan, selän tai nivelien kanssa. Myös leikkausten ja murtumien jälkeinen kuntoutus on erikoisosaamistamme. Meiltä saat myös fysikaaliset hoidot ja kinesioteippaukset, faskiakäsittelyt, akupunktiota ja hierontaa. Fysioksesta saat myös ShockWave-paineaaltohoitoa, lymfaterapiaa ja diabetes-neuvontaa.

Hieronta ja akupunktio

Meillä hierontaan Joutsenossa voit varata ajan fysioterapeutti ja koulutettu hieroja Jouni Ropposelle sekä tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiaan erikoistuneelle fysioterapeutti Anna-Leena Aarniolle. Anna-Leena antaa myös akupunktiohoitoja. Akupunktiota voidaan käyttää esimerkiksi niskahartia-alueen kivuissa, nivelrikon aiheuttamassa kivussa, selkävaivoissa, migreenin hoidossa ja jännityspäänsäryn tai ääreishermostoperäisten kipujen eli neuropatioiden lievittämiseen.

Myös hierontapalvelut kuuluvat fysioterapeuttiemme palveluihin. Meiltä saat myös hyvän olon hierontalahjakortit

Ikäihmisten fysioterapia ja muistikuntoutus

Muistikuntoutus sisältää sekä mielen toimintoja että kehoa aktivoivia harjoitteita ja kommunikaatiota. Sen avulla voidaan hidastaa muistisairauden etenemistä, löytää keinoja arjessa selviytymiseen kotona tai palveluasumisessa ja säilyttää sekä fyysinen että henkinen toimintakykyisyys pidempään.

Muistikuntoutuksella voidaan auttaa myös ns. häiriökäyttäytymisten vaimentamisessa ja/tai paremmassa ymmärtämisessä. Meillä on myös mahdollisuus muistikuntoutukseen ja muistitestaukseen (CERAD) sekä muistikoordinaattorin palveluihin. Muistikuntoutusta meillä tekevät siihen erikoistuneet vanhusten kuntoutuksen erityisosaajat.

Personal training

PhysioTrainer on personal trainer ja fysioterapeutti yhdessä. Personal Training -valmennus räätälöidään yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Huomioimme valmennuksissa mahdolliset tuki- ja liikuntaelimistön vaivat sekä pyrimme ehkäisemään niitä mm. lihastasapainoa ja liikekontrollia huomioimalla. Valmennukseen on mahdollista yhdistää fysioterapeuttista erikoisosaamista. Esimerkiksi kokonaiskuormitusta ja palautumista voidaan arvioida Firstbeat Hyvinvointianalyysin avulla

McKenzie –menetelmä

McKenzie –menetelmä eli Mekaaninen Diagnostisointi ja Terapia® (MDT) on kansainvälisesti tunnettu tutkimus- ja hoitomenetelmä erityisesti selkäranka ja raajakipujen tutkimiseen ja hoitamiseen. MDT -terapeutti on koulutettu tutkimaan ja diagnostisoimaan kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä alueita. MDT tutkimisperiaatetta voidaan soveltaa rangassa, nivelissä tai lihaksissa esiintyvien ongelmien arvioimisessa. Jouni Ropponen on sertifioitu MDT-terapeutti.

LymphaTouch -alipainehoidot

Manuaalinen lymfahoito on lempeää ja kivutonta: se vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa. Se on olennainen turvotushoidon osa. Lymfaterapiaa voidaan käyttää yksinomaisena hoitona tai se voidaan yhdistää fysioterapiaan. Saat siitä apua myös pinnallisten faskioiden ja arpikireyksien hoidossa.

Neurologinen fysioterapia

Neurologisen fysioterapian toteutus alkaa aina kuntoutukseen tulevan henkilön toimintakyvyn, toimintaympäristön ja mahdollisuuksien kartoittamisella. Yhdessä kuntoutujan kanssa laadimme yksilöllisen kuntoutussuunnitelman tavoitteineen ja keinoineen. Neuvonnan, ohjauksen, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen ja fysikaalisen terapian keinoin sairastumisesta tai vammautumisesta toipuminen etenee.

Osa neurologisen fysioterapian erikoisosaajistamme on myös Bobath-koulutettuja ja osalla on erityisosaamista ikäihmisten fysioterapiasta ja muistikuntoutuksesta. Meillä on myös fysioterapiaryhmiä neurologisia sairauksia sairastaville.

Vaikeavammaisten kuntoutus

Olemme Kelan vaikeavammaisten avokuntoutuksen palveluntuottaja. Tarjoamme Kelan vaikeavammaisten kuntoutuksena yksilöfysioterapiaa (myös kotikäynteinä), allasterapiaa, lymfaterapiaa sekä ryhmäfysioterapiaa. Teemme moniammatillista yhteistyötä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Lappeenrannan ja Sammonlahden toimipisteillämme voit harjoitella HUR-Easy-Access -kuntosalilaitteilla myös suoraan pyörätuolista. Meillä on mahdollisuus myös painokevennetyn kävelyn harjoitteluun.

Painokevennetty kävelyharjoittelu

Painokevennetty kävelyharjoittelu soveltuu parhaiten henkilöille, jotka liikkuvat kävelyn apuvälineen kanssa tai ilman ja/tai seisoma-asento onnistuu, mutta liikkumista hankaloittaa jäykkyys, lihasvoimien vähäisyys tai tasapainovaikeudet. Videoimalla suoritusta voidaan seurata harjoittelun etenemistä. Painokevennetyn kävelyharjoittelun mahdollistaa kattonostin ja moottoroitu matto. Painokevennettyä kävelyharjoittelu sopii neurologisten sairauksien ja aivohalvauksen jälkitilojen kuntouttamiseen. Painokevennettyä kävelyharjoittelua tarjoamme Lauritsalan ja Sammonlahden toimipisteissämme Lappeenrannassa.

Lasten fysioterapia

Lasten ja nuorten fysioterapiassa lähdemme liikkeelle lapsen ehdoilla. Lasten neurologinen tai esimerkiksi tapaturmien jälkeinen fysioterapia on useimmiten lääkärin lähetteeseen perustuvaa lääkinnällistä kuntoutusta. Fysioterapeuttiseen arviointiin tai ohjaukseen ja kuntoutukseen voi hakeutua omatoimisestikin.

Lasten fysioterapiaa on mahdollista toteuttaa toimipisteellämme sekä koti-, koulu- tai päiväkotikäynteinä. Fysioksesta saat myös allasterapiaa. Lisäksi meiltä löytyy ryhmäfysioterapiaa yli 4-vuotiaille kuntoutujille sekä fysioterapeutin ja toimintaterapeutin yhdessä toteuttamaa ryhmäterapiaa.

Urheilufysioterapia

Fysioksesta löytyy myös urheilufysioterapian ammattilaiset. Meillä on vahva ja monipuolinen kokemus eri liikuntalajeista, niiden ohjaamisesta ja urheiluvalmennuksesta.

Urheilufysioterapiassa keskitymme vammojen ennaltaehkäisyyn, palautumiseen ja harjoittelun tehostamiseen. Teemme myös lihastasapainomittauksia, toimintakykyarvioita ja yksilöllisiä harjoitusohjelmia sekä urheilijoiden kuntoutusta. Tilanne arvioidaan tapaus ja lajikohtaisesti ja kuntoutusterapia toteutetaan suunnitelman mukaan vaihe kerrallaan.

Työfysioterapia ja työhyvinvointi

Työhyvinvointipalvelujamme ovat Firstbeat Hyvinvointianalyysi, Energiatesti sekä ohjatut, fysioterapeuttiset pienryhmät, kuten PhysioPilates.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi on kolmen vuorokauden sykevälimittaus, joka kuvaa yksilöllisesti kuormittavia ja palauttavia tekijöitä arjessa sekä liikunnan vaikutusta ja unenlaatua. Tieteellisesti kehitetty Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa hallitsemaan stressiä, palautumaan paremmin ja liikkumaan oikein. Firstbeat-analyysi voidaan toteuttaa yksilöille ja koko työyhteisölle. Testipalaute ja fysioterapeuttinen ohjaus voidaan antaa yksilöllisesti tai ryhmätoimintana.

Kauttamme saat myös työergonomia ja työpaikkakäynnit sekä ohjatut elämykselliset tyky- ja tyhy-päivät sisältöineen.

JUZO- kompressiotuotteet ja apuvälineet

Koulutetut ammattilaisemme tekevät mittauksia tukisukille, -hihoille ja tarvittaessa muille Juzon kompressiotuotteille. Voit hankkia tuotteen suoraan itsellesi tai tulla esimerkiksi Eksoten saatteella. Saat meiltä apua tuotteiden ja tarvittaessa niiden pukemisen apuvälineiden valintaan. Voit tilata mittatilaustuotteiden lisäksi myös vakiokokoisia tukisukkia ja erilaisia tukia esimerkiksi polville, nilkoille ja selälle. Toimittajanamme toimii Ab Napra-Rehab Oy. Tukisukkien hankinta alkaa ajanvarauksella ja mittauksella. Tuotteet tulee valita yksilöllisen tarpeen mukaan ja niiden hankkimiseen liittyvät mittaukset tehdään erikseen sovitulla fysioterapia- ajalla. Tukisukkien ja -hihojen valintaan vaikuttavat ongelmakohdan laajuus ja esim. alaraajaturvotuksen määrä sekä perussairaudet. JUZOn tukisukkiin saat puristusluokat 1-4 tarpeesta riippuen. Valmiin tuotteen voi noutaa toimipisteeltä ja tarvittaessa voit varata tuotteen sovitukseen ja pukemiseen oman fysioterapia-ajan.


Muut fysioterapia palvelumme

Fysioksesta saat myös ShockWave –paineaaltohoitoja, joita on tarjolla Lappeenrannan keskustassa Snellmaninkadulla. Hoito on tutkitusti tehokasta ja sitä seuraa yleensä välitön kivunlievitys ja toimintakyvyn parantuminen. Myös diabetes –neuvonta kuuluu palveluihimme. Lauritsalan toimipisteellämme on diabtes-erikoiskoulutettu fysioterapeutti. Fysioksessa saat myös allasterapiaa.

Tutustu toimipisteeseemme

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme

Kysy – me soitamme sinulle

Haluatko kysyä Fysioksen fysioterapia- tai kuntoutuspalveluista, hieronnoista tai muista hoidoista. Jätä puhelinnumerosi, ja me soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.