Neurologinen fysioterapia ja vanhusten kuntoutus

Erikoiskoulutetut fysioterapeutit

Fysios Lauritsalasta saat kaikki OMT fysioterapian ja fysioterapian palvelut. Meillä asiakkaitamme palvelevat myös neurologiseen fysioterapiaan, Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen ja ikäihmisten kuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeutit. 

Varaa aika

Omt fysioterapia, fysioterapia ja fysikaaliset hoidot

Fysioterapiapalveluihimme kuuluvat manuaalinen terapia, terapeuttinen harjoittelu ja erilaiset ohjaus- ja neuvontapalvelut niin toimipisteellä kuin kotikäynnein. Hoidamme ja kuntoutamme asiakkaita, joilla on ongelmia esimerkiksi niskan, selän tai nivelien kanssa. Myös leikkausten ja murtumien jälkeinen fysioterapia on erikoisosaamistamme. Meiltä saat myös fysikaaliset hoidot kuten sähkö-, lämpö- ja kylmähoidot ja kinesioteippaukset. Fysioksesta saat myös ShockWave-paineaaltohoitoa Snellmaninkadulla sekä lymfaterapiaa Snellmaninkadulla ja Joutsenossa.

Ikäihmisten fysioterapia ja muistikuntoutus

Muistikuntoutus sisältää sekä mielen toimintoja että kehoa aktivoivia harjoitteita ja kommunikaatiota. Sen avulla voidaan hidastaa muistisairauden etenemistä, löytää keinoja arjessa selviytymiseen kotona tai palveluasumisessa ja säilyttää sekä fyysinen että henkinen toimintakykyisyys pidempään. Muistikuntoutuksella voidaan auttaa myös ns. häiriökäyttäytymisten vaimentamisessa ja/tai paremmassa ymmärtämisessä.

Fysioksessa on myös mahdollisuus muistikuntoutukseen ja muistitestaukseen (CERAD) sekä muistikoordinaattorin palveluihin. Muistikuntoutusta meillä tekevät siihen erikoistuneet ikäihmisten kuntoutuksen erityisosaajat sekä muistihoitajakoulutuksen käyneet fysioterapeutit ja TunteVa-hoitajat. Varaa aika esimerkiksi Pälvi Lietzénille Heidi Pohjoselle tai Katja Valkeavuolle vaikka heti. 

Varaa aika

Neurologinen fysioterapia 

Neurologisen fysioterapian toteutus alkaa aina kuntoutukseen tulevan henkilön toimintakyvyn, toimintaympäristön ja mahdollisuuksien kartoittamisella. Yhdessä kuntoutujan kanssa laadimme yksilöllisen kuntoutussuunnitelman tavoitteineen ja keinoineen. Neuvonnan, ohjauksen, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen ja fysikaalisen terapian keinoin sairastumisesta tai vammautumisesta toipuminen etenee.

Osa neurologisen fysioterapian erikoisosaajistamme on myös Bobath-koulutettuja ja osalla on erityisosaamista ikäihmisten fysioterapiasta ja muistikuntoutuksesta. Meillä on myös fysioterapiaryhmiä neurologisia sairauksia sairastaville.

 

Vaikeavammaisten kuntoutus

Olemme Kelan vaikeavammaisten avokuntoutuksen palveluntuottaja. Tarjoamme Kelan vaikeavammaisten kuntoutuksena yksilöfysioterapiaa (myös kotikäynteinä), allasterapiaa, lymfaterapiaa sekä ryhmäfysioterapiaa. Teemme moniammatillista yhteistyötä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Lappeenrannan ja Sammonlahden toimipisteillämme voit harjoitella HUR-Easy-Access -kuntosalilaitteilla myös suoraan pyörätuolista. Kaikkiin salilaitteisiimme on helppo päästä ja muuntelumahdollisuuksia on runsaasti. Meillä on kattonostin, jotta voit päästä myös plintille omien jostoliinojesi avulla ja painokevennetyn kävelyn harjoittelumahdollisuus. Myös Motomed-harjoituslaite ja nojapuut kävelyharjoitteisiin löytyvät Lauritsalasta

 

Painokevennetty kävelyharjoittelu

Harjoittelu soveltuu parhaiten henkilöille, jotka liikkuvat kävelyn apuvälineen kanssa tai ilman ja/tai seisoma-asento onnistuu, mutta liikkumista hankaloittaa jäykkyys, lihasvoimien vähäisyys tai tasapainovaikeudet. Videoimalla suoritusta voidaan seurata harjoittelun etenemistä. Painokevennetyn kävelyharjoittelun mahdollistaa kattonostin ja moottoroitu matto. Painokevennettyä kävelyharjoittelu sopii neurologisten sairauksien ja aivohalvauksen jälkitilojen kuntouttamiseen.

Varaa aika

Lasten fysioterapia 

Lasten ja nuorten fysioterapiassa lähdemme liikkeelle lapsen ehdoilla. Lasten neurologinen tai esimerkiksi tapaturmien jälkeinen fysioterapia on useimmiten lääkärin lähetteeseen perustuvaa lääkinnällistä kuntoutusta. Fysioterapeuttiseen arviointiin tai ohjaukseen ja kuntoutukseen voi hakeutua omatoimisestikin.

Lasten fysioterapiaa on mahdollista toteuttaa toimipisteellämme sekä koti-, koulu- tai päiväkotikäynteinä. Fysioksesta saat myös allasterapiaa. Lisäksi meiltä löytyy ryhmäfysioterapiaa yli 4-vuotiaille kuntoutujille sekä fysioterapeutin ja toimintaterapeutin yhdessä toteuttamaa ryhmäterapiaa.


Urheilufysioterapia

Fysios Lauritsalasta löytyy urheilufysioterapian ammattilaiset. Meillä on vahva ja monipuolinen kokemus eri liikuntalajeista, niiden ohjaamisesta ja urheiluvalmennuksesta.

Urheilufysioterapiassa keskitymme vammojen ennaltaehkäisyyn, palautumiseen ja harjoittelun tehostamiseen. Teemme myös lihastasapainomittauksia, toimintakykyarvioita ja yksilöllisiä harjoitusohjelmia sekä urheilijoiden kuntoutusta. Tilanne arvioidaan tapaus ja lajikohtaisesti ja kuntoutusterapia toteutetaan suunnitelman mukaan vaihe kerrallaan.

Useat eteläkarjalaiset urheiluseurat ja joukkueet luottavat urheilufysioterapiassa Fysiokseen.


Hieronta 

Myös hieronta kuuluu fysioterapeuttiemme palveluihin osana hoitoja, itsenäisenä hoitona tai vaikkapa vain rentoutuksena. Fysioksesta saat myös hyvän olon hierontalahjakortit.

Varaa aika

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala. Sen tavoitteena on ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sekä työ- ja toimintakyvyn edistäminen. Sitä suositellaan ihmisille, joilla on stressioireita, uniongelmia, jännittyneisyyttä tai uupumusta. Sen avulla hoidetaan myös neurologisten tai tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamia psykosomaattisia toimintakykyhäiriöitä tai pitkittyneitä kiputiloja sekä mielenterveyden ongelmia esim. masennusta, ahdistus- ja paniikkioireita tai pelkotiloja.

Psykofyysistä fysioterapiaa hyödynnetään myös syömiseen liittyvien tai muiden riippuvuusongelmien, esim. päihteet, kanssa. Psykofyysisen fysioterapian avulla voi myös kehittää itsetuntemustaan kehotietoisuuden ja läsnäolon avulla. Voit varata ajan psykofyysisen fysioterapian asiantuntijallemme Jenny Ruotsalaiselle Sammonlahteen ja Kauppakadun toimipisteellemme.


Personal training

Personal Training -valmennus räätälöidään yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Personal trainerimme, PhysioTrainerit, ovat koulutukseltaan myös fysioterapeutteja, joten valmennuksissa huomioidaan mahdolliset tuki- ja liikuntaelimistön vaivat sekä pyritään ehkäisemään niitä muun muassa lihastasapainoa ja liikekontrollia huomioimalla. Valmennukseen on mahdollista yhdistää fysioterapeuttista erikoisosaamista: esimerkiksi kokonaiskuormitusta ja palautumista voidaan arvioida Firstbeat Hyvinvointianalyysin avulla.


Diabetesohjaus

Fysios Lauritsalassa saat myös asiantuntevaa diabetes-neuvontaa sekä omahoidon ohjausta. Kysy lisää palveluneuvojiltamme.


Työfysioterapia ja työhyvinvointi

Työhyvinvointipalvelujamme ovat Firstbeat Hyvinvointianalyysi, Energiatesti sekä ohjatut, fysioterapeuttiset pienryhmät, kuten PhysioPilates ja Niska-selkäryhmä. Tarjoamme myös ohjattua, elämyksellistä ohjelmasisältöä tyhy-päiväksi.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi on kolmen vuorokauden sykevälimittaus, joka kuvaa yksilöllisesti kuormittavia ja palauttavia tekijöitä arjessa sekä liikunnan vaikutusta ja unenlaatua. Tieteellisesti kehitetty Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa hallitsemaan stressiä, palautumaan paremmin ja liikkumaan oikein. Firstbeat-analyysi voidaan toteuttaa yksilöille ja koko työyhteisölle. Testipalaute ja fysioterapeuttinen ohjaus voidaan antaa yksilöllisesti tai ryhmätoimintana.

Kauttamme saat myös työergonomia ja työpaikkakäynnit sekä ohjatut elämykselliset tyky- ja tyhy-päivät sisältöineen. Esimerkiksi melonta, hiihtoretki, lumikenkäily, miniseikkailu, pienoiskivääriammunta, pistooliammunta, sauvakävely, tiimiseikkailu ja vaellus voivat olla vaihtoehtoja. Kysy lisää erä- ja luonto-opas Johanna Tuosalta, [email protected], p. 010 237 7335.


Respecta juzo- ja mabs tukisukat sekä apuvälineet 

Tukisukkien valintaan vaikuttavat ongelmakohdan laajuus, hoidettavan esim. alaraajaturvotuksen määrä. Mabs-tukisukat tarjoavat kevyemmän kompression ja niitä on saatavilla suoraan toimipisteiltämme. Hinnat vaihtelevat alk.19 e- 26 e sukkien materiaalista ( Sport, Cotton, Design ) riippuen.

JUZO Tukisukkiin saat puristusluokat 1-4, kompression ja hoidettavan alueen tarpeesta riippuen. Juzo- tukisukat ovat yksilöllisiä ja niiden hankkimiseen liittyvät mittaukset tehdään erikseen sovitulla fysioterapia- ajalla. Tukisukkien hankinta alkaa ajanvarauksella ja mittauksella. Valmis tuote tulee postitse kotiin noin viikon sisällä tilauksesta. Kysy myös Respecta-apuvälineitä. 

Varaa aika

Muut fysioterapian palvelumme

Fysioksesta saat myös lempeää ja kivutonta lymfaterapiaa turvotuksen ja kiputilojen lievitykseen Fysios Manukatissa ja Fysios Joutsenossa. ShockWave -paineaaltohoitoja tarjoamme Manukatissa Lappeenrannan keskustassa: se on tutkitusti tehokas hoitomuoto, jota seuraa yleensä välitön kivunlievitys ja toimintakyvyn parantuminen. Fysioterapeutti Jouni Ropponen Joutsenossa on myös sertifioitu MDT-terapeutti.

Kysy – me soitamme sinulle

Haluatko kysyä Fysioksen liikuntaryhmistä, fysioterapia- tai kuntoutuspalveluista, hieronnoista tai muista hoidoista. Jätä puhelinnumerosi, ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä.

Fysios on Etelä-Karjalan johtava fysioterapiayritys

Meillä sinua palvelee yli 30 fysioterapeuttia viidessä eri toimipisteessä. Lappeenrannan toimipisteemme sijaitsevat keskustassa Snellmaninkadulla, Lauritsalassa, Sammonlahdessa ja Joutsenossa. Fysios palvelee myös Imatralla. Tutustu kattaviin OMT fysioterapia ja fysioterapiapalveluihimme ja muihin hoitoihimme. Kaikissa toimipisteissämme työskentelee myös neurologisen fysioterapian sekä seniorifysioterapian ja ikäihmisten kuntoutuksen erikoisosaajia. Varaa aika vaikka heti. Meille pääset hoitoon nopeasti, myös ilman lääkärin lähetettä.

Varaa aika