Personal Trainer ja PhysioTrainer

Fysiokselta löydät sekä Personal Trainereita että PhysioTrainereita.

Mikä Personal Trainer on?

Personal Trainer on henkilökohtainen kuntovalmentaja. Monet tahot käyttävät Personal Trainerista lyhennettä PT. Personal Trainerin työnkuva vaihtelee asiakkaan tavoitteiden mukaan, mutta pääsääntöisesti henkilökohtainen valmentaja auttaa asiakastaan:

  • kohentamaan kuntoa
  • muuttamaan elintapojaan
  • pudottamaan painoa
  • kasvattamaan lihasmassaa

Personal Trainer ei ole suojattu ammattinimike, vaan periaatteessa kuka tahansa voi kutsua itseään Personal Traineriksi. Usein Personal Trainerilla on liikunnanohjaajan tai fysioterapeutin koulutus. Voit tutustua asiantuntijoidemme osaamiseen heidän esittelyteksteissään.

Mikä PhysioTrainer on?

PhysioTrainer on fysioterapeutti, joka on suorittanut myös laadukkaan Personal Trainer -koulutuksen, joka on suunnattu fysioterapeuteille. Fysioterapeutti on kuntoutuksen ammattilainen, jonka tehtävänä on edistää kokonaisvaltaista toiminta- ja liikkumiskykyä.

PhysioTrainer yhdistää sekä fysioterapian että henkilökohtaisen valmennuksen. Tuki- ja liikuntaelinten asiantuntijana PhysioTrainer osaa ottaa huomioon valmennuksissa mahdolliset tuki- ja liikuntaelimistön vaivat sekä pyrkii ehkäisemään niitä, muun muassa lihastasapainoa ja liikekontrollia huomioimalla. PhysioTrainer toteuttaa yksilöllisesti räätälöityä valmennusta sinun tarpeesi ja toiveesi huomioiden.

PhysioTrainer on rekisteröity sekä suojattu ammattinimike ja sitä saa käyttää ainoastaan FIHF Oy:n PhysioTrainer koulutusohjelman läpäissyt fysioterapeutti.

Kuntosaliohjaaja

Kuntosaliohjaaja on kuntoklubilla sen jäseniä ohjaava työntekijä. Jotkut kuntosalit tarjoavat henkilökohtaista ohjauspalvelua, jossa asiakkaalle nimetään oma kuntosaliohjaaja. Palvelu eroaa Personal Trainer ja PhysioTrainer -palveluista siten, että kuntosaliohjaaja toimii vain tietyllä kuntoklubilla, kun taas Personal Trainer ja PhysioTrainer voivat harrastaa asiakkaan kanssa liikuntaa myös muissa kuntoiluun tarkoitetuissa paikoissa tai vaikka juoksulenkillä.

Omavalmentaja, omaohjaaja, yksilöohjaaja

Henkilökohtaisen kuntopalvelun markkinointi- ja tehtävänimikkeet vaihtelevat. Henkilökohtaista kuntosaliohjaajaa voidaan nimittää omaohjaajaksi, omavalmentajaksi tai yksilöohjaajaksi. Kuntosalitoiminnassa tunnetaan erikseen myös käsite ryhmäliikuntaohjaaja.

Ammattitaitoista kuntovalmennusta Fysioksella

Fysiokselta löydät sekä Personal Trainereita että PhysioTrainereita. Löydät heidät kirjoittamalla Fysioksen hakuun sivun yläosassa Personal Trainer tai PhysioTrainer.

PhysioTrainer Personal Trainer


Fysios osana urheilijan elämää

Tarjoamme Fysioksella myös monipuolisia urheilufysioterapiapalveluita sekä urheiluhierontaa.

Urheilufysioterapia on oma fysioterapian erikoistumisala. Urheilufysioterapialla pyritään kehittämään ja ylläpitämään urheilijan optimaalista toimintakykyä sekä terveyttä. Urheilufysioterapeutti auttaa sekä tukee kaikenikäisiä tavoitteellisesti harjoittelevia urheilijoita, liikkujia ja kuntoilijoita.

Urheiluhierontaan erikoistunut koulutettu hieroja ottaa huomioon urheilijan sen hetkisen kisa- ja/tai harjoituskauden vaatimukset ja tätä kautta huomioi urheilijan kehon tarpeet. Urheiluhieronnassa käytetään monipuolisesti erilaisia hierontatekniikoita ja se sopii pääsääntöisesti kaikenikäisille.

Fysios osana urheilijan elämää

Lue lisää aiheesta

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme