Raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen

Meille voit aina tulla ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapiasta apua raskausaikaan ja synnytyksen jälkeen

​Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Sekä hormonaaliset syyt että muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus voivat raskausaikana aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Tyypillisiä raskausajan pulmia ovat raajojen puutumisoireet, selän ja lantion kiputilat ja virtsanpidätyksen ongelmat. Vaikka raskaus altistaa tietyille oireille, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö ongelmia voisi hoitaa tuloksellisesti myös odotusaikana.

Raskauden aikana
Synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeen

Kehon palautuminen synnytyksen jälkeen vie aikaa. Raskauden aikana ja synnytyksessä keskivartalon ja lantion kudokset ovat venyttyneet ja heikentyneet, ja voivat aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita. Fysioterapiasta on apua vatsalihasten erkaumaan, lantiopohjan lihasten vahvistamiseen ja kehon palautumiseen synnytyksen jälkeen. Suurella osalla synnyttäneistä äideistä on myös suorien vatsalihasten erkauma, joka syntyy, kun vatsalihasten välinen sidekudosseinämä pettää vatsan kasvaessa. Kipuoireiden ohella kudosten epätasapaino ja vatsalihasten erkauma aiheuttavat myös monille äideille tutun ”pömppövatsan” ja huonon keskivartalon ryhdin. Myös lantionpohjan toiminnanhäiriöt ovat yleisiä synnyttäneillä äideillä, ja ovat usein yhteydessä muihin keskivartalon ongelmiin.  

Raskauden aiheuttaman vatsalihasten erkauman ja keskivartalon kuntouttaminen ovat yksi terapian erikoisosaamisalueistamme. Autamme myös lantiopohjan fysioterapiassa. Ongelman hoito terapian keinoin on mahdollista ja kannattavaa, vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo vuosia. Apunasi ja tukenasi ovat osaavat fysioterapeuttimme. 

Lue lisää lantiopohjan fysioterapiasta

Aloita valitsemalla sijaintisi. Valitse sen jälkeen sinulle sopivin asiantuntija ja varaa aika. Voit myös soittaa meille 010 237 700, jos et jostain syystä löydä sopivaa aikaa.

8,35 snt/puh + 6,00 snt/min kotimaan lankaliittymistä ja 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min kotimaan matkapuhelimista.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain ajanvaraukseen tai maksuttomaan kartoitukseen liittyen, jätä numerosi tähän ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä.

Varaa aika

HELSINKI KamppiPikku Huopalahti - JOENSUU Torikatu - KOTKA Kotka - LAHTI Lahti - LAPPEENRANTA Lauritsala, Sammonlahti, Keskusta - OULU Kontinkangas - PORI Eteläkauppatori, Kuparitie - SEINÄJOKI Seinäjoki - TAMMISAARI Tammisaari - TAMPERE Tullintori - VAASA Raastuvankatu 

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun