Sujuvampaan ja omatoimisempaan elämään

Laadukas fysioterapia ja kuntoutus auttavat

Kokonaisvaltainen fysioterapia ennaltaehkäisee ja hidastaa liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemistä ja auttaa elämään itsenäisesti tutussa ympäristössä pidempään. Tutkitusti. 

Varaa aika

Neurologinen fysioterapia meillä tai kotikäyntinä

Osa neurologisista sairauksista, esim. aivoinfarkti, tapaturmaiset aivovammat ja raajahalvaukset, ilmaantuvat äkillisesti. Osa alkaa vähin oirein ja etenee enemmän tai vähemmän ennustettavasti. Tällaisia sairauksia ovat mm. MS-tauti, Parkinsonin tauti ja erilaiset lihassairaudet. Osalla on neurologisia ongelmia syntymästä saakka.

 

Neurologisen fysioterapian toteutus alkaa kuntoutukseen tulevan henkilön toimintakyvyn, toimintaympäristön ja mahdollisuuksien kartoittamisella. Laadimme kuntoutujan kanssa yksilöllisen ja realistisen kuntoutussuunnitelman tavoitteineen ja keinoineen potilaan toimintakyvyn mukaan. Neurologisen kuntoutuksen tärkeimpänä tavoitteena on tukea ja valmentaa kuntoutujaa saavuttamaan hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky sekä mahdollisimman vähäinen avuntarpeen määrä päivittäisissä toimissa. Moniammatillinen yhteistyö muiden kuntoutukseen osallistuvien ammattiryhmien ja omaisten kanssa on keskeinen osa toimintaamme.

Varaa aika

Seniorifysioterapia ja kuntoutus

Ikääntyneiden fysioterapiaan kannattaa hakeutua ennakoiden ennen kuin kunto laskee ja lihasvoimat heikkenevät liikaa. Fysioterapialla voimme auttaa elämään sujuvampaa ja omatoimisempaa arkea tutussa ympäristössäsi pidempään. Hoidossa huomioimme myös ravitsemuksen, muistiongelmat ja -sairaudet. Meillä on mahdollisuus myös muistitestaukseen (CERAD) sekä muistikoordinaattorin palveluihin toimipisteellämme ja tarvittaessa kotikäynteinä.

Ikääntyneiden fysioterapiasta on apua erityisesti, kun: 

  • -tarvitaan kuntoutusta leikkauksen tai tapaturman jälkeen
  • -ikääntyneellä on huimausta ja tasapainohäiriöitä
  • -muisti on heikentynyt
  • -lihasvoima ja kunto ovat heikentyneet ja liikkeet hidastuneet tai ei enää pääse liikkumaan yksin
  • -tarvitaan tukea, ohjeita ja harjoitteita kotona selviytymiseen


Fysioterapeuttimme ovat erikoistuneita ikäihmisten kuntoutukseen. He suunnittelevat ikäihmisten fysioterapian ja muistikuntoutuksen yksilöllisesti. Muistikuntoutuksen alussa omaisen läsnäolo olisi toivottavaa kuntoutujan taustojen kartoittamiseksi. Kuntoutukseen voi tulla lähetteellä tai ilman tai käyttää omaishoidon palveluseteleitä. Seniorifysioterapia voidaan toteuttaa Fysioksessa tai kotikäynteinä omassa kodissa, palvelutalossa tai hoitokodissa

Kysy – me soitamme sinulle

Haluatko kysyä Fysioksen liikuntaryhmistä, fysioterapia- tai kuntoutuspalveluista, hieronnoista tai muista hoidoista. Jätä puhelinnumerosi, ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä.

Fysios on Etelä-Karjalan johtava fysioterapiayritys

Meillä sinua palvelee yli 30 fysioterapeuttia viidessä eri toimipisteessä. Imatralla Fysioksen ammattilaiset ovat tarjonneet laadukkaita fysioterapian palveluja jo vuodesta 1998. Lappeenrannan toimipisteemme sijaitsevat keskustassa Snellmaninkadulla, Lauritsalassa, Sammonlahdessa ja Joutsenossa. Tutustu kattaviin OMT fysioterapia ja fysioterapiapalveluihimme ja muihin hoitoihimme. Kaikissa toimipisteissämme työskentelee myös neurologisen fysioterapian sekä seniorifysioterapian ja ikäihmisten kuntoutuksen erikoisosaajia. 

 Varaa aika vaikka heti. Meille pääset hoitoon nopeasti, myös ilman lääkärin lähetettä