Shockwave -paineaaltohoito - nopea ja tutkitusti tehokas hoitomuoto

Shockwave-paineaaltohoito on nopea ja tutkitusti tehokas hoitomuoto, jota seuraa yleensä välitön kivunlievitys ja toimintakyvyn parantuminen. Hoidosta käytetään myös nimeä ESWT.

Shockwave-paineaaltohoitoa voidaan käyttää tehokkaasti haastavissakin lihas-, faskia- ja jänneongelmissa. Sitä voidaan käyttää monien tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoidossa. Tutkimusten mukaan jopa 65-95 % kiputiloista kärsivistä hyötyy Shockwave-hoidosta. Yleisimmin jo 3–6 hoitoa 1-2 viikon välein riittää oireiden rauhoittamiseen.

Shockwave-paineaaltohoidossa kudoksiin kohdistetaan paineaaltoa, joka parantaa kipu- ja vamma-alueen aineenvaihduntaan. Kudokset saavat paremmin happea ja paranevat nopeammin. 

Potilaalle shockwave-paineaaltohoito on nopea ja tehokas ja potilas voi jatkaa esimerkiksi työntekoa hoitojakson aikana. Hoito ei vaadi puudutusta, nukutusta eikä lääkitystä. Shockwave-paineaaltohoito on hyvä hoitomuoto myös kroonisiin vaivoihin ja erityisen hyvä väline erilaisiin jänne-, lihas- ja faskiakäsittelyihin.

Paineaaltohoidoista puhuttaessa käytetään usein nimiä Shockwave ja ESWT. Molemmat hoidot ovat paineaaltohoitoja. Hoidon nimitys on eri, koska kyseessä on eri laitevalmistaja. Kyseessä on kuitenkin sama hoitomuoto.

 

Shockwave-paineaaltohoitoa käytetään mm.

- Jänne-, lihas- ja faskiakäsittelyyn ja hoitoon

- Jännevammojen hoitoon: plantaarifaskiitti ja kantapääkipu, Lat./Med. epikondyliitti (tenniskyynärpää tai golfkyynärpää), akillestendinoosi (akillesjännekiputila), patellajänteen tendinoosi (kroonistunut jännekiputila), “kalkki-olkapää” (kalkkeuma kiertäjäkalvosimen jänteessä), penikkavaivojen hoitoon, jalkapohjan kalvoärsytysten hoitoon, hyppääjän tai juoksijan polven hoitoon

- Lyhentyneet eli "jumissa" olevat lihakset ja faskiakireydet. Hoitoa käytetään, kun halutaan mobilisoida kudosta elastisemmaksi, jolloin liikelaajuus parantuu.

- Paineaaltohoito on tehokas perinteisissä niska-hartia-selkä jumeissa, joissa usein on oireina päänsärky tai lihassäryt.

- Muut vaivat, joissa paineaaltohoidoista on apua: spastisuus, nivelrikot, huono luutuminen, pehmytkudosvauriot, selluliitti

Paineaaltohoito ei sovellu hoitomuodoksi, jos

- sinulla on kasvain hoidettavalla alueella

- sinulla on verta ohentava lääkitys ja INR-arvot eivät tiedossa

- olet raskaana

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Tutustu palveluihimme