Shockwave -paineaaltohoito - nopea ja tutkitusti tehokas hoitomuoto

Shockwave-paineaaltohoito on nopea ja tutkitusti tehokas hoitomuoto, jota seuraa yleensä välitön kivunlievitys ja toimintakyvyn parantuminen. Hoidosta käytetään myös nimeä ESWT.

Shockwave-paineaaltohoitoa voidaan käyttää tehokkaasti haastavissakin lihas-, faskia- ja jänneongelmissa. Sitä voidaan käyttää monien tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoidossa. Tutkimusten mukaan jopa 65-95 % kiputiloista kärsivistä hyötyy Shockwave-hoidosta. Yleisimmin jo 3–6 hoitoa 1-2 viikon välein riittää oireiden rauhoittamiseen.

Shockwave-paineaaltohoidossa kudoksiin kohdistetaan paineaaltoa, joka parantaa kipu- ja vamma-alueen aineenvaihduntaan. Kudokset saavat paremmin happea ja paranevat nopeammin. 

Potilaalle shockwave-paineaaltohoito on nopea ja tehokas ja potilas voi jatkaa esimerkiksi työntekoa hoitojakson aikana. Hoito ei vaadi puudutusta, nukutusta eikä lääkitystä. Shockwave-paineaaltohoito on hyvä hoitomuoto myös kroonisiin vaivoihin ja erityisen hyvä väline erilaisiin jänne-, lihas- ja faskiakäsittelyihin.

Paineaaltohoidoista puhuttaessa käytetään usein nimiä Shockwave ja ESWT. Molemmat hoidot ovat paineaaltohoitoja. Hoidon nimitys on eri, koska kyseessä on eri laitevalmistaja. Kyseessä on kuitenkin sama hoitomuoto.

 

Shockwave-paineaaltohoitoa käytetään mm.

- Jänne-, lihas- ja faskiakäsittelyyn ja hoitoon

- Plantaarifaskiitin ja kantapääkivun hoitoon, tenniskyynärpään tai golfkyynärpään hoitoon, akillesjännekiputilan tai kroonistuneen jännekiputilan hoitoon, “kalkki-olkapään” (kalkkeuma kiertäjäkalvosimen jänteessä) hoitoon, penikkavaivojen hoitoon, jalkapohjan kalvoärsytysten hoitoon, hyppääjän polven tai juoksijan polven hoitoon

- Lyhentyneiden eli "jumissa" olevien lihasten ja faskiakireyksien hoitoon. Hoitoa käytetään, kun halutaan mobilisoida kudosta elastisemmaksi, jolloin liikelaajuus parantuu.

Niska-hartia-selkä jumeihin, joissa on usein oireina päänsärky tai lihassäryt.

- Muut vaivat, joissa paineaaltohoidoista on apua: spastisuus, nivelrikot, huono luutuminen, pehmytkudosvauriot, selluliitti

Paineaaltohoito ei sovellu hoitomuodoksi, jos

- sinulla on kasvain tai bakteeriperäinen tulehdus hoidettavalla alueella

- sinulla on verta ohentava lääkitys tai sydämen tahdistin

- sinulla on metallia kudoksessa hoitoalueella

- olet raskaana

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Tutustu palveluihimme