Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia Oulu

Tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat koskettavat yli miljoonaa suomalaista jossain elämänvaiheessa ja vaivat yleistyvät ikääntymisen myötä. Tuki- ja liikuntaelinvaivat syntyvät useimmiten, kun kehon tukirakenteet rasittuvat liikaa, liian vähän, yksipuolisesti tai virheellisesti.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat koskettavat yli miljoonaa suomalaista jossain elämänvaiheessa ja vaivat yleistyvät ikääntymisen myötä. Tuki- ja liikuntaelimistöön kuuluvat luut, jänteet, nivelsiteet ja lihakset. Tuki- ja liikuntaelinvaivat syntyvät useimmiten, kun kehon tukirakenteet rasittuvat liikaa, liian vähän, yksipuolisesti tai virheellisesti. Oireet voivat alkaa myös loukkaantumisen jälkeen.

Tavallisimpia tuki- ja liikuntaelinvaivoja ovat muun muassa: 

niska-hartiaseudun jännittyneisyys
alaselän kivut ja väsyminen
yläraajojen puutumisoireet
hermokivut ylä- ja alaraajoissa
yksittäisten nivelten kiputilat (olkapää, kyynärpää, ranne, polvi, lonkka, nilkka, selkäranka)
luunmurtumat
jänne- ja nivelsidevammat
leikkausten jälkitilat

Tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoito

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapiassa pyritään löytämään syitä kipujen ja ongelmien taustalla sekä lievittämään jo syntyneitä oireita. On hyvä muistaa, että fysioterapiassa voi ja kannattaa käydä ennaltaehkäisevästi, ennen kuin kipuja esiintyy. Fysioterapiassa annetaan tällöin ohjeita kehon vahvistamiseen ja huoltamiseen. 

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapiassa käytetään useita menetelmiä, joita ovat muun muassa:

ohjaus ja neuvonta
terapeuttinen, aktiivinen harjoittelu
manuaaliset käsittelyt, kuten hieronta ja faskiakäsittely
mobilisointi ja manipulaatio
fysikaaliset hoidot
teippaus, akupunktio, lämpö- ja kylmähoidot
sähkökipuhoidot

Oleellinen osa tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaa on asiakkaan oma harjoittelu terapiajakson aikana ja sen jälkeen. Ohjaus oikeanlaiseen harjoitteluun ja liikuntaan auttaa jatkossa ehkäisemään oireiden uusiutumista. 

Fysioterapeutin vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin kirjoittama tutkimus- ja hoitomääräys fysioterapiaan (SV3FM) oikeuttaa Kela-korvaukseen käynnin yhteydessä.

Tutustu Fysios Oulu Keskustan toimipisteeseen

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun