Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia Oulu Fysios Oulu

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia Oulu ja Kempele

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat koskettavat yli miljoonaa suomalaista jossain elämänvaiheessa ja vaivat yleistyvät ikääntymisen myötä. Tuki- ja liikuntaelimistöön kuuluvat luut, jänteet, nivelsiteet ja lihakset. Tuki- ja liikuntaelinvaivat syntyvät useimmiten, kun kehon tukirakenteet rasittuvat liikaa, liian vähän, yksipuolisesti tai virheellisesti. Oireet voivat alkaa myös loukkaantumisen jälkeen.

Tavallisimpia tuki- ja liikuntaelinvaivoja ovat muun muassa:

  • niska-hartiaseudun jännittyneisyys
  • alaselän kivut ja väsyminen
  • yläraajojen puutumisoireet
  • hermokivut ylä- ja alaraajoissa
  • yksittäisten nivelten kiputilat (olkapää, kyynärpää, ranne, polvi, lonkka, nilkka, selkäranka)
  • luunmurtumat
  • jänne- ja nivelsidevammat
  • leikkausten jälkitilat

Tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoito

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapiassa pyritään löytämään syitä kipujen ja ongelmien taustalla sekä lievittämään jo syntyneitä oireita. On hyvä muistaa, että fysioterapiassa voi ja kannattaa käydä ennaltaehkäisevästi, ennen kuin kipuja esiintyy. Fysioterapiassa annetaan tällöin ohjeita kehon vahvistamiseen ja huoltamiseen.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapiassa käytetään useita menetelmiä, joita ovat muun muassa:


Oleellinen osa tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaa on asiakkaan oma harjoittelu terapiajakson aikana ja sen jälkeen. Ohjaus oikeanlaiseen harjoitteluun ja liikuntaan auttaa jatkossa ehkäisemään oireiden uusiutumista.

Fysioterapeutin vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lääkärin kirjoittama tutkimus- ja hoitomääräys fysioterapiaan (SV3FM) oikeuttaa Kela-korvaukseen käynnin yhteydessä.

Varaa aika tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaan Oulussa tai Kempeleessä

Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme auttavat sinua tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa. Tutustu toimipisteisiimme: Fysios Oulu KeskustaFysios Oulu Kastelli, Fysios Oulu Kontinkangas ja Fysios Kempele.

Tutustu toimipisteisiin ja muihin palveluihin

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä soittopyyntö ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.