Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia Etelä-Karjala

Urheilijoille, urheilujoukkueille ja urheiluseuroille.

Urheilufysioterapia Lappeenranta ja Imatra

Fysioksesta löydät urheilufysioterapian erikoisosaajat. Monet imatralaiset ja lappeenrantalaiset urheilujoukkueet ja -seurat sekä urheilijat luottavat Fysioksen ammattitaitoon vammojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Fysioterapeutti on tärkeä osa urheilijan taustatiimiä

Fysioterapeutti on tärkeä osa urheilijan taustatiimiä. Myös aktiivisesti liikuntaa harrastava hyötyy fysioterapeutin ammattitaidosta. Urheilijoilla säännöllinen harjoittelu ja kilpailu kuormittavat kehoa äärimmilleen. Kovan fyysisen rasituksen myötä riski erilaisten lihas- ja nivelvammojen syntyyn kasvaa. Näin paitsi huippu-urheilijoilla myös junioriurheilijoilla sekä aktiiviharrastajilla.

Perinteisesti urheilufysioterapeutti on auttanut vammojen hoidossa ja kuntoutuksessa niin, että urheilija on päässyt jatkamaan harjoittelua ja kilpailemista mahdollisimman pian. Sitä fysioterapeutti tekee edelleen, mutta erilaisten vammojen ennaltaehkäisystä on tullut fysioterapeutin tärkeimpiä tehtäviä.

Ennaltaehkäisy, palautuminen, valmennus ja vammojen hoito

Fysioksen urheilufysioterapeutit tekevät yhteistyötä urheilijan, valmentajien ja seurojen kanssa ja osallistuvat valmennukseen. Fysioterapeutin ammattitaitoa voi hyödyntää erilaisten voima- ja kestävyysharjoitteiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Lisäksi urheilufysioterapeutti tekee erilaisia lihastasapainomittauksia, liikekartoituksia, fyysisen suorituskyvyn testauksia, joita hyödynnetään lajiharjoittelussa ja yksilöllisissä harjoitusohjelmissa. Fysioterapeutti hoitaa ja ennaltaehkäisee vammoja sekä edistää palautumista pitämällä huolta urheilijan kropasta esimerkiksi manuaalisien käsittelyin.

Fysios on urheilufysioterapian ammattilainen. Meillä on erityisosaamista eri lajeista ja niiden asettamista haasteista, ohjaamisesta ja urheiluvalmennuksesta. Esimerkiksi jääkiekko, jalkapallo, yleisurheilun heitto- ja hyppylajit, juoksu, tanssi, voimistelu, crossfit, voimailulajit, ratsastus ja golf kuuluvat lajeihin, joissa Fysioksessa on syvällistä osaamista.

Myös kuntourheilijoiden ja junioriurheilijoiden kannattaa hyödyntää fysioterapeutin osaamista sekä urheiluvammoihin että harjoitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää ja tutustu toimipisteisiin

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä soittopyyntö ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.