Vyöhyketerapiaa Jyväskylässä

Vyöhyketerapia on hoitomuoto, jossa käsitellään kivun ulkopuolella olevaa aluetta, esimerkiksi jalkaa, kättä tai korvaa.

Mitä on vyöhyketerapia?

Vyöhyketerapia (refleksivyöhyketerapia / refleksiterapia) on hoitomuoto, jossa käsitellään kivun ulkopuolella olevaa aluetta. Tällaisia käsittelyalueita voivat olla jalka, käsi, korva tai selkä. Yleisin alue on jalka.

Perusperiaatteena on, että koko keho pienoiskoossa heijastuu jalkateriin. Tri Fitzgerald jakoi ihmisen kymmeneen päästä varpaisiin ulottuvaan vyöhykkeeseen. Hän havaitsi, että kunkin vyöhykkeen sisällä olevat elimet ovat yhteydessä toisiinsa. Jonkin vyöhykkeen ärsyttäminen jalkaterässä saa aikaan fysiologisia muutoksia samassa vyöhykkeessä muualla kehossa. Häiriö jossakin osassa kehoa tuntuu painallusarkuutena tai rakenteellisena kudosmuutoksena heijastekohdassa.

Käsittely suoritetaan sormilla, peukaloa käytetään paljon. Kudosta painetaan voimakkaasti paikallaan pyörittävällä liikkeellä tai eteenpäin siirtyen peukalon päällä ”tampaten”. Käsittelyssä saa tuntua kipua. Tarkoituksena on hieroa jalassa olevia kipeitä kohtia, poistaa niissä oleva arkuus ja sitä kautta itse kohde-elimessä oleva häiriö. Kivusta huolimatta käsittely tuntuu rentouttavalta ja hoidon jälkeen jalat tuntuvat höyhenenkevyiltä.

Vyöhyketerapiaa tarjoaa Fysios Kortepohjassa Jyväskylässä hieroja ja kuntohoitaja Timo Halonen.

Varaa aika p. 010 237 7032.

Fysioterapia Jyväskylä. Katso muut toimipisteemme ja palvelut.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kakki toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan alla olevasti linkistä.

Tutustu palveluvalikoimaamme