Fysios Psykoterapia Kamppi

Forum, 7. kerros

Yrjönkatu 23 B

00100 Helsinki

010 237 700 valtakunnallinen palvelunumero

Psykoterapiaa Helsingin Kampissa

Fysios Psykoterapia Kamppi on muuttanut uusiin tiloihin lokakuun alussa. Uusi osoitteemme 3.10. alkaen on Yrjönkatu 23 B, 7. krs.

Kampin toimipiste on erikoistunut psykoterapiaan. Haluamme osaltamme auttaa ihmisiä saamaan nopeasti ja joustavasti apua silloin, kun omat ajatukset ovat umpikujassa ja on tarvetta päästä puhumaan jonkun kanssa. Tavallisimpia syitä tulla vastaanotolle ovat esimerkiksi ahdistus, masennus, traumaattiset kokemukset sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa.

Psykoterapia on tutkitusti vaikuttava hoitomuoto (lähde Duodecim ja Suomen Akatemian). Psykoterapia on terveydenhuollon tavoitteellista toimintaa, jolla hoidetaan psyykkisiä vaikeuksia psykologisin menetelmin. Vastaanotolle voi hakeutua myös sellaisessa tilanteessa, kun haluaa kehittää itseään ja vain käydä puhumassa neutraalille luotettavalle asiantuntijalle. Psykoterapian avulla voi panostaa omaan hyvinvointiinsa ammattilaisen avulla. Psykoterapia voi olla lyhytkestoista, jolloin usein puhutaan lyhytterapiasta (käyntejä 5 - 20) tai pitkäkestoista (1-3 vuotta).

Meille voit tulla itsemaksavana asiakkaana tai Kela-asiakkaana (Kelan tukema kuntoutuspsykoterapia). Osa Helsingin Kampin psykoterapeuteistamme on myös erikoistunut pari- ja/tai perhepsykoterapeutiksi. Voit varata ajan verkosta ilman lähetettä ja jonotusta. Teemme töitä kasvotusten ja etänä suojatulla videoyhteydellä.

Palvelumme

Kaikki työntekijämme ovat Valviran laillistamia terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Terapeuttimme ovat erikoistuneet mielenterveyden, käyttäytymisen häiriöiden ja elämän kriisitilanteiden hoitoon. Terapiassa mm. ihmisen itseymmärrys lisääntyy, löydetään keinoja käsitellä vaikeita tunteita ja kehitetään ongelmanratkaisutaitoja.

Koulutussuuntaukset terapeuteillamme ovat: 

  • ratkaisukeskeinen psykoterapia
  • kognitiivinen terapia
  • psykodynaaminen psykoterapia
  • integratiivinen psykoterapia
  • kriisi- ja traumapsykoterapia
  • seksuaaliterapia

Tutustumalla psykoterapeuttien osaamisprofiiliin näet tarkemmin, mihin psykoterapiasuuntaukseen psykoterapeutti on erikoistunut. Työntekijöidemme ammattitaidon ylläpitämiseksi järjestämme säännöllisesti työnohjausta, koulutuksia ja kehittämispäiviä.

Kelan tukema psykoterapia

Kaikki nimikettä psykoterapeutti tai laillistettu psykoterapeutti käyttävät henkilöt ovat Kelan hyväksymiä palveluntarjoajia oman koulutussuunnan mukaisesti. 

Kela tukee yksilö-, pari- ja perheterapiaa. Kelan tukemaan psykoterapiaan tarvitaan aina psykiatrin tekemä arvio kuntoutuksen tarpeesta. Päätös Kelan tukemasta psykoterapiasta tehdään aina vuodeksi kerrallaan ja se voi kestää enintään kolme vuotta. Kelan tukema psykoterapia on tarkoitettu 16-67-vuotiaille.

Lue tarkemmat tiedot Kelan tukemasta psykoterapiasta täältä >>