Helsinki Fysios Helsinki Synapsia Töölö

Nordenskiöldinkatu 18, 00250 HELSINKI

Vastaanotot
 • Terapeuttien vastaanotto sopimuksen mukaan.
Asiakaspalvelu
 • Ma-To 8.00-15.00
 • Pe 9.00-14.00
Terapeuttia

0Neurologinen kuntoutus Helsinki Töölö

Neurologista kuntoutusta ja fysioterapiaa Töölössä tarjoaa Fysios Synapsia. Fysios Synapsia on kaikenikäisille ja -kuntoisille tarkoitettu vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen suuntautunut fysioterapialaitos. Käytössämme ovat asianmukaiset ja esteettömät tilat, jotka sijaitsevat rauhallisella alueella Helsingin Töölössä. Tarjoamme kuntoutujillemme yksilöllistä, laadukasta ja monipuolista fysioterapiaa, allasterapiaa sekä lymfaterapiaa avokuntoutuksena.

Meillä on pitkä kokemus neurologisesta fysioterapiasta. Fysioterapian laadun kehittämiseen olemme panostaneet niin henkilökunnan koulutuksessa kuin laitteiden hankinnassakin. Henkilökuntamme on osaavaa ja ammattitaitoista.

Paikallisia yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Helsingin kaupunki, HUS ja KELA.

Palvelumme

Kaikki Synapsian fysioterapeutit ovat erikoistuneet neurologiseen fysioterapiaan, suurin osa terapeuteista onkin suorittanut Bobath-peruskurssin. Terapeuteistamme löytyy Maitland- terapeutteja, joten meiltä löytyy myös vahvaa osaamista tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntouttamisessa. Erikoisosaamista terapeuteillamme on myös mm. kivunhoidossa, erityisuimaopetuksessa, lantionpohjan fysioterapiassa sekä geriatrisessa fysioterapiassa. Tarjoamme myös toimintaterapiaa.

Välineistön monipuolisuus mahdollistaa vaihtelevan ja jokaisen yksilölliset tarpeet ja tavoitteet huomioivan kuntoutuksen. Meiltä löytyy mm. Kinesis One- vetolaite, LiteGait- painokevennetty kävelyharjoittelulaite, ratsastussimulaattori ja TherapyMaster- laite/ Redcord- laite. Lämmin terapia-allas mahdollistaa tehokkaan harjoittelun veden vastusta ja nostetta hyödyntäen.

Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja


Kuntoutukselle asetetaan tavoitteet yhteistyössä kuntoutujan kanssa. Tavoitteiden saavuttamista seurataan erilaisin toimintakyvyn arviointimenetelmin, jotka ovat tuloksellisen fysioterapian toteutumisen perustana. Jatkuvan kouluttautumisen, uusimman tiedon hankkimisen ja monipuolisten välineistön kautta takaamme asiakkaillemme korkeatasoisen, asiantuntevan ja yksilöllisen hoidon.

Harjoittelumahdollisuudet

Käytössä HUR Validia kuntoutuksen kuntosalilaitteet. Kuntosalissa " vapaaharjoitteluvuorot ma, ti, ke ja pe klo 18-20. Muutoin harjoittelu tapahtuu vain terapeutin läsnäollessa. Täysin esteetön kulku kaikkiin tiloihin.

Allas on käytössä vain terapiakäyttöön.

Sijainti ja saapuminen

Esteetön toimipisteemme sijaitsee rauhallisella alueella Helsingin Töölössä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Meille pääsee ratikkalinjoilla 2 ja 3 sekä bussilinjoilla 69, 500, 506, 510, 662 ja 848. Läheltä löytyy myös iso 2h parkkipaikka, missä on invapaikkoja.

Toimitilamme ovat katutasossa ja sähköinen ulko-ovemme aukeaa klo. 7:45.

Maksutavat

Lähetämme käynnistä asiakkaalle laskun. Paikan päällä maksaminen ei valitettavasti ole mahdollista. Palvelemme asiakkaitamme suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Muistathan että peruuttamattomasta hoitoajasta veloitamme täyden hoitohinnan. Peruutus on tehtävä hoitoaikaa edeltävänä päivänä puh. 020 779 8742 tai [email protected]. Jos olet kiinnostunut tulemaan terapiaan tai tutustumaan Fysios Synapsiaan, niin ota yhteyttä soittamalla numeroon 020 779 8742 tai laita sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Fysioterapia Helsinki. Katso muut toimipisteemme Helsingissä.

Tutustu

Neurologinen sairaus voi olla synnynnäinen, lapsuudessa ilmennyt tai aikuisiällä alkanut. Erilaisissa onnettomuuksissa vammautuminen tai aivoverenkiertohäiriöt voivat aiheuttaa neurologisia oireita.

”Neurologiset sairaudet aiheuttavat mm. halvauksia, liike- ja puhe- ja hahmottamishäiriöitä sekä persoonallisuuden ja tunne-elämän muutoksia. Ne ovat usein pitkäaikaisia tai pysyviä. Neurologisina oireina voi esiintyä lihasheikkoutta ja muita motorisia säätelyhäiriöitä, kuten vapinaa, ataksiaa ja tasapainohäiriöitä, kohtauksellisia tiloja, aistien toimintahäiriöitä, muistihäiriöitä, kiputiloja ja unihäiriöitä. Oireiden laatu, vaikeusaste ja jäljelle jäänyt toimintataso riippuvat keskushermostovaurioiden sijainnista ja laajuudesta.” (Duodecim: Neurologia – Mervi Kotila, Heikki Palomäki)

Neurologisessa fysioterapiassa kuntoutetaan mm. aivoverenkiertohäiriön jälkitiloja, selkäydinvammaisia, reumaatikkoja, CP-vammaisia henkilöitä sekä erilaisia lihastauteja esim. ALS:a sekä MS-tautia tai Parkinsonin tautia sairastavia ihmisiä. Kuntoutus on tavoitteellista toimintaa, jolla pyritään esimerkiksi liikunta- ja toimintakyvyn paranemiseen, kivuttomuuteen tai tasapainon harjaantumiseen. Tavoitteet laaditaan yhdessä kuntoutujan ja mahdollisesti hänen omaisensa kanssa. Kuntoutuksella pyritään elämänlaadun paranemiseen ja siihen, että kuntoutuja tulisi mahdollisimman hyvin toimeen omassa elinympäristössään, arkisissa askareissaan ja sosiaalisessa kanssakäymisessään.

Neurologinen fysioterapia voi olla esimerkiksi käden/yläraajan toiminnan harjoittelua, tasapainoharjoittelua tai kävelyn harjoittelua, minkä apuna on esimerkiksi Lite Gait painokevennetty kävelyharjoittelulaite. Fysioterapia voidaan toteuttaa myös allasterapiana. Joillakin asiakkailla neurologisen fysioterapian tukena on lisäksi lymfaterapiaa.

Suurin osa neurologisen fysioterapian asiakkaista tulee kuntoutukseen maksusitoumuksella, joiden maksajina ovat yleensä KELA, vakuutusyhtiöt tai kuntayhtymä / sairaanhoitopiiri. Suurin osa Fysios Synapsian asiakkaista tulee KELAn maksusitoumuksella. Meille voi tulla myös itsemaksavana ja ilman lähetettä.

Allasterapialla tarkoitetaan vedessä tapahtuvaa liikeharjoittelua. Fysios Synapsiassa allasterapiaa toteutetaan yksilöllisesti; fysioterapeutti on altaassa mukana ohjaamassa kuntoutujaa. Allasosasto soveltuu liikuntarajoitteisille ja sinne on esteetön pääsy pyörätuolilla. Allasosastolla on suihkupyörätuolit käytettävissä. Altaaseen pääsee siirtymään loivien portaiden tai kahden allashissin avulla. Terapia-altaamme on 12 metriä pitkä ja sen syvyys on 90 -130 cm. Veden lämpötila altaassa on 32 C. Veden noste helpottaa vedessä liikkumista ja mahdollistaa liikkumisen niveliä kuormittamatta. Veden vaste tekee harjoittelusta tehokasta. Lisäksi lämmin vesi rentouttaa kokonaisvaltaisesti.

Allasterapia koostuu yksilöllisestä ohjelmasta, jota toteutetaan terapiasuunnitelman pohjalta. Allasterapiassa käytetään hyödyksi mm. Bad Ragaz Ring Method- menetelmää ja Halliwick- metodiaa soveltaen. Allasterapia mahdollistaa kuntoutujalle sellaisten toimintojen ja liikkeiden harjoittelun, jotka olisivat liian haasteellisia toteuttaa muualla kuin altaassa. Esimerkiksi kävely kuivalla maalla saattaa olla hyvin vaikeaa tai mahdotonta, mutta altaassa se voi onnistua. Allasterapiassa käytetään apuna erilaisia allasvälineitä.

Allasterapiaan sisältyy kuntoutujan tavoitteista ja toimintakyvystä riippuen:

 • - hengitys- ja verenkiertoelimistöä kuormittavia harjoitteita,

 • - liikkumis- ja toimintakykyä tukevia harjoitteita,

 • - tasapaino- ja koordinaatioharjoitteita,

 • - lihasvoimaa ylläpitäviä ja parantavia harjoitteita sekä

 • - nivelten liikkuvuutta ylläpitäviä ja lisääviä harjoitteita.


Lymfaterapia on kansainvälisesti tunnettu turvotuksen hoitoon kehitetty hoitomuoto. Hoitomuodon on kehittänyt tanskalainen biologi Emil Vodder. Hänen nimestään tuleekin käsite Vodder-lymfaterapia, jota ovat oikeutetut antamaan Vodder-lymfaterapiakoulutuksen saaneet terapeutit. Lymfaterapiassa tehostetaan kevyillä, rytmikkäillä ja pumppaavilla manuaalisilla otteilla kehon imunestekiertoa. Lymfaterapian tavoite on saada kudoksissa oleva ylimääräinen neste imusuonistoon ja sieltä edelleen kehon nestekiertoon. Lymfaterapia vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa.

Lymfaterapian käyttöalueet:

 • Turvotukset: toiminnalliset turvotukset, imusuoni- ja laskimoperäiset turvotukset, syöpäleikkausten jälkeiset turvotukset, sädehoidon jälkeiset turvotukset, kirurgisten toimenpiteiden jälkeiset turvotukset ja raskauteen liittyvät turvotukset.

 • Vammojen jälkitilat: murtumat, verenpurkaumat, nyrjähdykset, lihasrevähdykset, palovammat ja retkahdusvammat.

 • Leikkausten jälkihoito: leikkaushaavat ja keloidit l. arvet.

 • Säärihaavat: laskimoperäiset säärihaavat, valtimoperäiset säärihaavat ja diabeteksen aiheuttamat säärihaavat.

 • Krooniset sairaudet: reuma, nivelkulumat, fibromyalgia ja ruusu.

Lymfaterapia ei sovellu, kun on kyse akuutissa infektiossa (tulehduksessa), syvästä laskimotukoksesta tai pahanlaatuisissa kasvaimissa, joiden hoito on kesken. Lymfaterapia on myös ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, johon voi tulla ilman lääkärin lähetettä.

Lääkinnällisiä tukisukkia ja -hihoja käytetään turvotuksen hoidossa ja laskimovirtauksen tehostamisessa. Tukisukat ja -hihat valitaan aina yksilöllisesti asiakkaan mittojen mukaan. Fysios Synapsiassa lymfaterapeutit ottavat mitat ja valitsevat oikean hoitotuotteen.

Fysios Synapsia Töölö terapiahuone
Fysios Synapsia Töölö allasterapiaa
Neurologista kuntoutusta ja fysioterapiaa Töölössä Fysios Synapsia
Fysios Synapsia Töölö vastaanotto
Fysios Helsinki Synapsia Töölö ulko-ovi

MAKSUTAVAT

Lähetämme käynnistä asiakkaalle laskun. Paikan päällä maksaminen ei valitettavasti ole mahdollista.

Julkiset kulkuyhteydet

RATIKKA: 2 ,3 BUSSI: 69, 500, 506, 510, 662, 848

Paikoitusalueet

Kyllä, iso 2h parkkipaikka ja invapaikkoja löytyy

Esteettömyys

Kyllä, katutasossa

Inva-WC

Kyllä

Hissi

Kyllä, katutasossa.

Ovikello, raput, kerros

Toimitilat katutasossa, sähköinen liukuovi, joka aukeaa klo. 7:45.